Дев’ять людей загинули на місці аварії в селі Райгород Немирівського району. Ще один пасажир помер під час надання медичної допомоги у місцевій районній лікарні. Серед живих цього страшного рейсу залишилися двоє дівчат — одній 17 років, вона студентка Чернятинського аграрного коледжу Вінницької області і 19-річна жителька села Олександрівка Жмеринського району. За повідомленням лікарів, обидві потерпілі у тяжкому стані.
У суботу, 5 грудня ц. р., з міста Ватутіне на Черкащині до Вінниці поверталася група віруючих-євангелістів. До райцентру Гайсин (Вінницька область) їхали на двох мікроавтобусах. Далі всі одинадцять пасажирів пересіли в «бус» Volksvagen. Дорога у селі Райгород, де сталася аварія, рівна, як струна. На жаль, саме у цьому місці пасажирів «буса» чекала біда. Водій, 39-річний підприємець, не міг уникнути зіткнення з причіпом, який відірвався від зустрічного автомобіля MAN. Внаслідок лобового зіткнення на місці пригоди загинули водій мікроавтобуса і вісім пасажирів, ще один з них, 21-річний чоловік, помер у лікарні від важких травм. За словами медиків, у молодого чоловіка була закрита травма грудної клітки, переломи ребер, ніг.
Наймолодшій із загиблих було тільки 19 років, найстаршій — 67. Загалом у мікроавтобусі їхало семеро жінок і дівчат, п’ятеро з яких померли на місці аварії.
Як повідомив начальник відділу профілактичної роботи ДАІ у Вінницькій області Володимир Мотичко, вантажний автомобіль MAN, несправність якого стала причиною аварії, перевозив дитячі іграшки з Івано-Франківська до Краснодарського краю Росії. Детальніше причини аварії розслідує комісія. Президент України доручив Генпрокуратурі та МВС найприскіпливішим чином з’ясувати причини аварії.
Вінницька облдержадміністарція виділила з бюджету області більше ста тисяч гривень сім’ям загиблих, повідомив заступник голови облдержадміністрації Василь Жердецький.