Напруження в колективі державного підприємства НТК «Завод точної механіки» потроху спадає. Його спричинив наказ Міністерства промислової політики про звільнення директора Валерія Солодковського — через значну заборгованість підприємства перед робітниками. Колектив не захотів миритися із призначенням нового керівника.
«Міська влада також вважає, що не Валерій Солодковський винен у накопичених перед людьми боргах, — заявив міський голова Анатолій Нестерук. — Це сталося через заборгованість державних організацій, які купують зброю, виготовлену заводом точної механіки. Тому я особисто зустрівся з міністром промполітики Володимиром Новицьким та його першим заступником, головою Агентства з питань ОПК Олександром Пінським і доніс до них бачення цієї проблеми нашим органом самоврядування та громадою. Відтак наказ, проти якого протестували робітники, вже скасовано».
На заводі зарплати не бачили чотири місяці, половина боргу має надійти протягом 10 днів. Решту зброярам обіцяють повернути до 1 травня наступного року.