Недільний навчальний заклад для пенсіонерів відкрився у Дніпропетровську. Це спільний проект міськради і Дніпропетровського університету економіки і права, який продовжує кращі європейські традиції і забезпечує можливість вчитися все життя.
Слухачів набирали на два відділення — економічне і гуманітарне. На першому викладатимуть основи сучасних економічних, комп’ютерних і споживчих знань, на другому — історію, практичну психологію, основи права. Навчання розраховане на рік, після закінчення слухачі отримають дипломи.
Із 365 таких студентів 155 уже мають вищу освіту. Понад вісімдесят осіб записалися одразу на два відділення. Серед них — 91-річний Микола Маркович Шумейкін і його дружина Серафима Василівна Пікатова, якій пішов 81 рік (на знімку на передньому плані). «Свої нові знання нам є де застосовувати, каже Серафима Василівна, — люди, які відвідують наш Жовтневий терцентр, не всі мають вищу освіту. Багато хто просить роз’яснити норми законів, що стосуються пенсіонерів, розповісти про політичні події, допомогти знайти вихід у життєвій ситуації».
Фото автора.