П’ять років впровадження реформ в освіті «пішли не на користь суспільству». Таке переконання висловив лідер Партії регіонів Віктор Янукович, виступаючи в прямому ефірі Харківської обласної телекомпанії. На його думку, євроромантизм у системі освіти не дав позитивних результатів, оскільки нечітка запроваджена система тестування, незрозуміла система оцінювання і 12-річна система освіти.
Крім того, політик зазначив, що нестабільна ситуація, в якій підприємствам, підприємцям і приватним особам невигідно брати кредити, призводить до зниження інвестиційної активності, що, у свою чергу, призводить до відсутності приросту в економіці. В. Янукович заявив: регіонали звернуться до Генпрокуратури і судів у разі підтвердження фактів зниження зарплати бюджетникам. Як інформує прес-служба Партії регіонів, у цей час партійні активісти проводять перевірки таких фактів.
Лідер опозиції зазначив, що державний бюджет не виконано на 40 мільярдів гривень, а місцеві бюджети — на 20 мільярдів. «Причина — не працює промисловість», — резюмував він.