Напередодні Дня Збройних Сил країни Голова Верховної Ради Володимир Литвин зустрівся з армійськими ветеранами. У вітальному слові глава парламенту, зокрема, наголосив: «Ваш професіоналізм, досвід і авторитет мають бути запитаними в ході розробки обгрунтованої програми реформування системи державних органів сфери безпеки України».

Водночас Володимир Литвин вважає, що фінансування Збройних Сил має здійснюватися у необхідних обсягах. На його думку, на ці потреби слід виділяти 17—19 мільярдів гривень, а не 8 мільярдів, як цього року. Половина цих коштів має витрачатися на забезпечення життєдіяльності армії, чверть — на проведення бойових навчань, і чверть — на забезпечення війська новітньою технікою».
Відповідаючи на запитання журналістів, Голова Верховної Ради Володимир Литвин сказав, що у парламенті зареєстровано проект постанови про надання політико-правого статусу Будапештському меморандуму для посилення гарантій безпеки України. Документом передбачається звернутися до ООН та країн—гарантів нашої безпеки, щоб надати Будапештському меморандуму політико-правовий статус для контролю за його виконанням. Як відомо, меморандум був підписаний у відповідь на відмову України від ядерної зброї, у тому числі 176 стратегічних ракет. Проект постанови підготовлено народним депутатом від Блоку Литвина Сергієм Гриневецьким.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.