Україну і Сербію ніщо не розділяє, а це найбільший стимул для розвитку співпраці двох країн. На цьому наголосив Голова Верховної Ради Володимир Литвин у понеділок під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Сербія в Україні Душаном Лазичем (на знімку).
У цьому контексті пан посол також зазначив, що «між нашими країнами немає відкритих, невирішених питань, а тому можна говорити про «зелений коридор» у розвитку двосторонньої співпраці в багатьох напрямах». Він підкреслив, що «Україна для Сербії є важливим зовнішньополітичним партнером», і тому проведення в Києві в середині грудня засідання міжурядової комісії з економічних питань буде актуальною подією для обох держав. Д. Лазич нагадав, що схоже засідання не відбувалося вже останніх сім років.
Сторони висловили спільну думку щодо важливості обміну досвідом, взаємної підтримки в міжнародних організаціях.
Глава парламенту висловив думку, що виборча кампанія в Україні «відбудеться штатно», а результати виборів «дадуть країні нове дихання, бо тривале з’ясування стосунків не йде на користь країні як для облаштування внутрішнього життя, так і налагодження міжнародної співпраці». Водночас він зазначив, що саміт «Україна—ЄС», який нещодавно відбувся в Києві, засвідчив, що Україна потрібна Європі. «Ми налаштовані на конструктив», — наголосив В. Литвин.
Голова Верховної Ради висловився за розвиток міжпарламентських зв’язків як на рівні груп дружби, так і на рівні вищого керівництва парламентів двох країн. Він передав запрошення Голові Народної Скупщини Республіки Сербія відвідати Верховну Раду України з робочим візитом у зручний для нього час.
Прес-служба Верховної Ради України.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.