Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає роботу моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи надзвичайно важливою для України.
Під час зустрічі зі співдоповідачем Комітету ПАРЄ з питань дотримання обов’язків та зобов’язань державами—учасницями Ради Європи (моніторинговий комітет) Ренате Вольвенд (на знімку) у понеділок В. Литвин висловив членам комітету, та, зокрема, особисто 
Р. Вольвенд вдячність за «корисну роботу», яку виконує комітет.
Учасники зустрічі обговорили кроки, що їх здійснила Україна у сфері виконання нею своїх зобов’язань перед Радою Європи, та перспективи переходу до постмоніторингового діалогу з Радою Європи, а також поточну ситуацію в Україні.
Відповідаючи на запитання Р. Вольвенд щодо перспектив внесення змін до закону про вибори Президента, Голова Верховної Ради висловився за те, щоб «після першого туру політики не займалися змінами до цього закону». «Можливі лише якісь оцінки», — вважає він.
Наголошуючи на домінуванні технологічних напрацювань виборчих штабів під час підготовки виборчого законодавства, Голова Верховної Ради висловив свою позицію щодо «виключення будь-яких приводів, які б негативно вплинули на результати виборів». На думку В. Литвина, враховуючи те, що сьогодні діє закон, який ухвалила Верховна Рада влітку цього року, та рішення Конституційного Суду, для правової чистоти необхідно виконати це рішення і врахувати рекомендації Венеціанської комісії. «Тоді ми мали б довершений закон. Варто домовитись — внести мінімально потрібні зміни, щоб знову не політизувати проблему», — підкреслив він.
Прес-служба Верховної Ради України.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.