Шановні співвітчизники!
Прийміть найщиріші вітання з нагоди державного свята — Дня місцевого самоврядування.
Місцеве самоврядування як органічне поєднання форм представницької демократії та безпосереднього волевиявлення населення територіальної одиниці, як визначальна засада конституційного ладу є одним із найважливіших принципів організації і функціонування влади.
Дієва, плідна та ефективна робота органів державної влади — неодмінна умова динамічного соціально-економічного та культурного розвитку України, утвердження її як європейської демократичної правової держави. У цьому сенсі на місцеве самоврядування покладена особлива відповідальність за загальний стан територіальних громад, за консолідацію, суспільний спокій і благополуччя жителів.
Реалії сьогодення диктують гостру необхідність подальшого вдосконалення державного устрою, процесів взаємодії органів державної влади та місцевого самоврядування. Оптимальним результатом утілення цих зусиль має стати можливість громадян повноцінно і практично впливати на ухвалення рішень стосовно всього спектра питань їхньої життєдіяльності.
Утілення в життя загальнонаціонального проекту «Україна від краю до краю. Місцеве самоврядування» має велике значення для утвердження народовладдя та зміцнення української державності. Найголовнішим його завданням є донесення до загального розуміння неспростовної істини — подальший розвиток територіальних громад, удосконалення місцевого самоврядування та регіональної політики є неодмінною умовою благополуччя та процвітання сіл, селищ, міст, районів і регіонів України.
Переконаний, саме від наполегливості й самовідданості, професіоналізму й компетентності, відповідальності й громадянського сумління представників місцевого самоврядування залежить успішність справдження України як сильної, багатої та справедливої держави.
У цей святковий день зичу всім вам миру, добра, наполегливості в реалізації життєвих планів, нових здобутків у вашій надзвичайно важливій і відповідальній суспільній справі.