Під таким гаслом активісти громадської організації «Студентська свобода» розпочали в Івано-Франківську акцію протесту проти рішення міської влади про підвищення ціни на проїзд в громадському автотранспорті до двох гривень. Нагадаємо, що нові тарифи почали діяти в обласному центрі з 1 грудня.
Дві гривні за проїзд для студента — це забагато, вважають протестувальники. Деяким зі студентів протягом дня, аби дістатися до навчальних корпусів та гуртожитків, доводиться користуватися шістьма-вісьмома «бусиками». Такі витрати їм не по кишені. «Підстав для підняття ціни на проїзд в обласному центрі ми не бачимо», — каже координатор Івано-Франківської міської «Студентської свободи» Андрій Грималюк. Студенти зауважують, що в сусідніх обласних центрах проїзд дешевший, тож не розуміють, чому в Івано-Франківську найвищі тарифи.
Організатори акції розпочали збір підписів на спеціально виготовлених проїзних квитках, скриньку з якими хочуть передати владі міста з вимогою надати студентам право пільгового проїзду або повернутися до попередньої ціни.