Першим законопроектом, який внесе до Верховної Ради в разі своєї перемоги у виборах на пост глави держави Арсеній Яценюк, буде документ про скасування недоторканності Президента. За інформацією на сайті «Фронту змін», про це він заявив під час зустрічі з трудовим колективом Крюківського вагонобудівного заводу в Кременчуці, що на Полтавщині.
«Я почну з себе. Мені боятися нічого, — сказав він. Арсеній Яценюк підкреслив, що «треба своїм прикладом показувати, тоді буде й конституційне, й моральне право сказати: «Я інший, тому прошу, щоб ви також змінювалися».
Не розділяти, а поєднувати
Передвиборна програма Віктора Ющенка — це програма державника, зрілого й досвідченого керівника країни, який багато зробив для неї. Таке переконання висловив лідер донецького обласного виборчого штабу цього кандидата, голова донецької «Нашої України» Антон Клименко.
За його словами, у програмі немає пошуку ворогів, ідеться на інтернет-ресурсі «Нашої України». «Це програма лідера, який іде попереду народу, який показує дорогу, а не тішить слух популістськими гаслами. Президент продемонстрував, що в нього є бачення того, якою буде Україна подальші п’ять років», — наголосив А. Клименко.
Він додав, що в запропонованих реформах держави й суспільства чітко виділено «слабкі місця» і є чітка відповідь, як вирішити проблеми сьогодення. Вони складаються з конструктивних пропозицій та спрямовані на те, щоб поєднувати, а не розділяти, будувати, а не руйнувати, переконувати, а не змушувати, зазначив донецький «нашоукраїнець».
«У своїй програмі Віктор Ющенко відповідає на питання, які дійсно сьогодні хвилюють людей: конституційна реформа, вибори до Верховної Ради — за відкритими списками, до місцевих рад — за округами, скасування недоторканності депутатів, упровадження справедливої системи нарахування пенсії та заробітних плат, утворення антикорупційного бюро, податкова реформа, реформа місцевого самоврядування, створення прозорого й цивілізованого ринку землі та багато чого іншого», — підсумував Антон Клименко.
Голосувати так, щоб не було соромно
Перебуваючи з поїздкою на Вінниччині, кандидат на найвищу посаду в країні Анатолій Гриценко підкреслив важливість майбутніх виборів та попросив громадян «використати цей шанс із розумом».
«Замість того, щоби прийти на виборчі дільниці й проголосувати проти всіх або взагалі проігнорувати вибори, краще дати шанс новим людям, а не залишати старих на тих же посадах», — наголосив він.
На думку А. Гриценка, голосуючи «проти всіх», люди втрачають шанс на позитивні зміни, бо при владі залишаться ті самі особи — Віктор Янукович і Юлія Тимошенко. Тому політик радить обирати більш ефективних політиків й робити свій вибір не за красиві обіцянки, а дивитися, чим той або іншій кандидат займалися до того, яких реальних результатів досягли.
«17 січня треба проголосувати так, щоб 18-го не було соромно», — наголосив кандидат.

Також А. Гриценко на своєму сайті зазначив, що не вступатиме в дискусії з іншими кандидатами та не використовуватиме проти них брудні піар-технології задля дискредитації опонентів. «Я не дискутуватиму, а працюватиму, як працюю зараз, розуміючи свою відповідальність».