Футбол. Тренер донецького «Шахтаря» Мірча Луческу (на знімку) відмовився очолити збірну України. Правда, він зауважив, що офіційно працювати з українською національною командою йому не пропонували.
— Вважаю, у національної збірної повинен бути нейтральний тренер, — сказав на прес-конференції в Донецьку пан Луческу. — Не хотілося б перебувати в диспуті з прихильниками «Шахтаря» чи «Динамо», незалежно від того, хто вони — журналісти, вболівальники чи люди, які мають свою думку. Тренер національної збірної має бути незалежний, щоб працювати спокійно, з великою впевненістю. А оскільки ще до офіційного запрошення вже були всілякі дискусії, опитування і так далі, то я категорично заявляю, що ніякої можливості приймати національну збірну України в мене нема.
Та коли буде потрібна моя допомога в тих чи інших питаннях, я зроблю все можливе і віддам усі свої знання, щоб допомогти успішному виступові збірної України на міжнародній арені. Така моя категорична відповідь. Хотілося б закрити цю тему.
Стосовно моїх зобов’язань, то в мене із «Шахтарем» контракт ще на півтора року. Не хотілося б, щоб повторилася ситуація, коли у мене ще залишався рік контракту і почався тиск, як це було. Тому хочу після закінчення цього сезону визначитися, що буде далі. Будь-якому тренеру складно працюється в останній рік. На ньому лежить уся відповідальність, немає спокою, а кожен говорить тільки про наступного тренера...
Фото з сайту ФК «Шахтар».