У Києві, в приміщенні спортивного залу Національного університету фізичного виховання і спорту, відбулися традиційні змагання зі спортивного танцю «Кyіv Open»—2009. Їх організували Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту України, головне управління з фізкультури і спорту КМДА, Всесвітня рада танцю, Асоціація спортивного танцю України і клуб спортивного танцю «Супаданс».
Чотирнадцяті за ліком змагання вже традиційно продемонстрували зростаючу майстерність українців у цьому чудовому виді спорту, який синтезує красу і грацію, елегантність і витримку, музикальність і силу. До того ж на паркеті й на трибунах панувала щира, радісна обстановка. «Яка у вас тепла публіка!» — сказала після турніру переможниця змагань серед дорослих з латиноамериканської програми москвичка Катерина Ваганова. А її думка цікава, бо нова партнерка нашого найіменитішого танцюриста, заслуженого майстра спорту Дмитра Влоха, багаторазового чемпіона світу і Європи в різних версіях, який здобував ці титули років п’ятнадцять із Ольгою Урумовою, нині дебютувала з ним у Києві. Ольга ж тепер виступає за Італію в парі з чемпіоном світу де Філіппо.
Дебют Дмитра й Катерини (їй 21 рік, йому 26, їх тренує заслужений тренер України Святослав Влох) відбувся на великому турнірі в Одесі, де вони виграли. Потім пара стала чемпіоном світу в Китаї. І от в останні дні листопада — знайомство з киянами. Переконлива перемога в латиноамериканській програмі довела, що чотири місяці спільного танцювання пройшли плідно: на паркеті вони виглядають гармонійно, демонструють високу техніку і музикальність. Це й не дивно, бо й Катя — чотириразова чемпіонка Італії (певний час танцювала за ту країну), віце-чемпіонка світу, а в Москві працює «Школа Катерини Ваганової».
На нинішніх змаганнях у цій віковій категорії в латиноамериканській програмі серед сорока п’яти пар поруч із переможцями на п’єдесталі пошани розташувалися харків’яни Сергій і Дарія Числови (КСТ «Вояж», тренер К. Бобрусь) та кияни Антон Авраменко і Ганна Каплій («Данс-центр», тренери Юрій та Яна Васютяки). У стандартній програмі суддівські оцінки привели на п’єдестал дорослі пари: вихованців Вероніки та Віталія Григоровичів Юрія Прохоренка—Марію Сукач («Айстра», Київ), Ігоря Коб’юка—Наталю Сіянко («Супаданс», Київ, тренер Ігор Соронович) і запорожан Владислава Долю—Олександру Сидорову («Динамо», тренер Руслан Шевченко).
— Та перші—треті місця тут мало відрізнялися, — сказав після завершення турніру, звертаючись до всіх присутніх і вручаючи найкращим дорослим парам особисті призи, народний депутат України Олег Ляшко. Нинішній «Кyіv Open» відбувся за його підтримки. 
Цікаво, що й досвідчені арбітри теж висловлювали подібну думку. А приїхали до Києва представники світової суддівської еліти, багаторазові чемпіони світу і своїх країн англійці Аллан Флетчер, Ліндсей Хіллер, італійка Серена Лекка та інші.
«Свято краси і спорту» органічно вписалося в палітру танцювального дійства: навіть початківці знають про необхідність духовного насичення танцю! До речі, італійських суддів Роберто Орру і Стефано Плачіде, котрі вперше приїхали до Києва, приголомшила не так велика кількість дитячих пар, як високий рівень їхнього танцювання.
І якщо чотирнадцятий турнір у Києві, дуже чітко організований Ігорем Сороновичем і Оксаною Бойко, був, мабуть, справді чотирнадцятим «Кyіv Open» для заслуженного тренера України киянки Валентини Федорчук, яка успішно виступила нині в трохи незвичному амплуа ведучої, то справжнім дебютом стали ці змагання для її онуки — Насті Лемішко: вона разом із ще вісьмома парами танцювала в категорії «бебі».
Я ж скористалася можливістю взяти бліц-інтерв’ю в народного депутата України Олега Ляшка.
— Чи вважаєте ви спортивний танець рівним у спортивній сім’ї і чи впливає він на соціум?
— Він не просто рівний, а перший серед рівних. І впливає безумовно.
— Чи бували на подібних турнірах, чи прийдете знову?
— Бував і обов’язково, дасть Бог, прийду ще. Одержав величезне задоволення! Значно більше, ніж на засіданнях Верховної Ради.
— Вам доводилося дивитися телепередачі «Танці з зірками», «Танцюю для тебе»? Що вам більше до смаку — вони чи подібні турніри?
— Дивився ці телепередачі. То — шоу, мені більше подобаються спортивні змагання.
— Чи нині серед пар хтось особливо вразив?
— Крім переможців дорослих — краматорці, які, на жаль, не потрапили до фіналу.
— Як на вас, чи має спортивний танець увійти до програми Олімпійських ігор?
— Обов’язково! Він стане її окрасою! Спасибі президентові Асоціації спортивного танцю України Святославу Влоху, що він так сумлінно «тягне воза», готуючи наші пари до вершин у спорті. Я вірю, що танець стане олімпійським.
Людмила Воскобойнікова, почесний працівник фізичної культури і спорту.