Шестеро студентів тернопільських вузів отримали сертифікати про проходження стажування в органах місцевого самоврядування. 
Упродовж п’яти місяців у рамках проекту «Студенти для органів місцевого самоврядування» вони осягали тонкощі чиновницької служби у різних управліннях Тернопільської міської ради, моніторили ЗМІ, готували відповіді на листи і звернення, вивчали нормативно-правові документи. 
Слід сказати, що відбір був прискіпливий: претендентів обирали з дванадцятьох студентів. Напрям роботи їм намагалися дати відповідно до профілю навчання.
Міські управлінці отримали і додаткові робочі руки, і фонтан ідей. Студенти побували також на екскурсії у Верховній Раді. Готовність бути службовцями висловили всі, хто проходив стажування, а один студент отримав запрошення взяти участь у конкурсі на конкретну посаду.
До речі, при Тернопільській міській раді постійно працює молодіжний парламент, відбуваються конкурси «Якби мером був я...». Міський голова Тернополя Роман Заставний зацікавлений у тому, щоб молодь брала активну участь у житті міста. Це завжди свіжий погляд, оригінальні ідеї і, що не менш важливо, конструктивна критика.
Тернопільська область.