Цю банкноту (на знімку) я бережу на згадку. Називається вона «декан». На ній зображення декана Інни Ящук, керівника тисячного колективу студентів та викладачів.
І з нетерпінням чекаю 1 квітня, бо запрошена до Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії на день факультету, який готує вчителів початкових класів. Саме його очолює пані Інна.
Цього дня в обігу будуть такі «банкноти». Цього дня можна буде знайти сестру чи брата. Інна Ящук має їх вже добру сотню. 
Сучасні студенти не страждають комплексами та навряд чи в інших закладах вони заходять до кабінету декана чи ректора і кажуть: «Хочу з вами посестритися (побрататися)!» Таке поріднення, між іншим, не дає приводу для фамільярності чи оцінок «за гарні очі». У ньому закладена щирість і вдячність.
Інні Михайлівні доводилося рятувати студенток, знаходячи донорів для них при складних операціях, декому при пологах. Не про всіх так бідкалися й матері, які часом і не знали про біди чада.
Ось такі, порятовані, потім і приходять «посестритися». І не тільки Інна Ящук, а й кожен із викладачів рік у рік розширює список факультетської родини. До речі, в колективі сповідують принципи гуманної педагогіки Сухомлинського та Амонішвілі. І викладачі, і студенти постійно знаходять тих, кому потрібна допомога. Працюють у недільній школі, відвідують «Родинний дім», де збираються енергійні, талановиті люди з фізичними вадами...
Увесь факультет давно й щиро товаришує, зокрема, з Андроніком Алексаняном, який живе в Хмельницькому і віднедавна став зіркою України.
Кам’янець-Подільський.
Фото автора.