У селі Каноничі Володимирецького району чи не в кожній оселі прописаний самобутній талант. Про це свідчить виставка «Мистецтво одного села» у Рівненському обласному краєзнавчому музеї.
Ткацтво яскраво представлене роботами Ганни Леончук, які вона плекала впродовж тридцяти літ. Їй одній з перших в Україні було присвоєно звання заслуженого майстра народної творчості. Майстриня залишила після себе багату спадщину — ткані барвисті рушники, килими й покривала, скатертини й серветки, корсети і сукні. Вироби її умілих та невтомних рук зайняли почесне місце в музеях України, Білорусі, Росії, Польщі й Болгарії.
На виставці також є чудові картини художника Леоніда Ковриги, які відомі у багатьох країнах світу, роботи Фіонії Волочнюк, Надії Босик, Миколи Вороб’я, Ніни Гордієвич. Приємно дивує шанувальників краси Ольга Василюк, матеріалом для картин якої є солоне тісто. А Раїса Муравинець подала на виставку виткані сорочки та рушники своєї бабці Федори. Деяким з експонатів понад півстоліття, а вони й понині як нові.
Загалом на виставці — роботи майже тридцяти митців, і, як засвідчує голова Каноницької сільради Василь Дуляницький, це лише дещиця того, чим багаті Каноничі.
Євген ЦИМБАЛЮК, Олександра ЮРКОВА.
Рівненська область.