На черговій сесії міської ради Херсона було прийнято тимчасовий бюджет на перший квартал 2010 року. Він розрахований за схемою — 3/12 загального фонду бюджету 2009 року. У фінансовому документі передбачено виділення коштів на так звані захищені статті — виплату заробітної плати, оплату енергоносіїв і житлово-комунальних послуг бюджетних організацій.
У бюджеті не передбачено фінансування підвищення з 1 січня 2010 року розміру мінімальної заробітної плати до 869 гривень на місяць.
Як заявив херсонський міський голова Володимир Сальдо, оплата енергоносіїв буде провадитися в першому кварталі майбутнього року на 60 %. У тимчасовому фінансовому документі не передбачено бюджет розвитку, бо витрати на нього плануються як капітальні і не можуть бути враховані під час розробки тимчасового бюджету.
В’ячеслав ВОРОНКОВ.
Херсон.
Місцева влада стане ближчою
Дні відкритих дверей, відкриті засідання рад, громадські слухання з важливих питань та інші заходи відбуватимуться на Тернопільщині 
9—18 грудня у рамках проведення Європейського тижня місцевої демократії. Населення, передусім молодь, знайомитимуть з діяльністю сільських, селищних, міських рад та їх виконавчих органів, районних та обласних рад. І хоч лише тиждень житимемо, як у Європі, але це дасть імпульс зміцненню місцевої демократії через ефективну взаємодію територіальних громад, інституцій громадянського суспільства, місцевої влади.
Любов ЛЕВИЦЬКА.
Тернопільська область.
Майже півсотні інвалідів здобуватимуть освіту у вишах за рахунок місцевого бюджету
Про це йдеться у розпорядженні голови Івано-Франківської ОДА Миколи Палійчука. Передбачено використати на це майже 200 тисяч гривень. Також для технічного переоснащення підприємства громадської організації інвалідів УВП УТОГ в цьому році буде виділено 68 тис. грн. Ще 40 тис. гривень отримає обласний державний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» на здійснення фізкультурно-спортивної реабілітації. Голова також дав доручення забезпечити цього року безкоштовним санаторно-курортним лікуванням не менше 300 інвалідів, інвалідними візками та іншими технічними засобами реабілітації — близько 550 осіб, а Фонду соціального захисту інвалідів працевлаштувати 15 інвалідів. Голів РДА, міських голів міст обласного значення при формуванні місцевих бюджетів на 2010 рік зобов’язано передбачити кошти на придбання пристосованого житла для проживання осіб з обмеженими фізичними можливостями.
Дарина НАЗАРЧУК.
Івано-Франківськ.