Треба усунути з усіх рівнів влади «касту недоторканних», яка збудувала систему безкарності та кругової поруки. Про це заявила кандидат на пост Президента Інна Богословська. Вона наголосила: «Ще жодну справу з розслідування злочинів за участю високопоставлених чиновників і депутатів так і не було доведено до кінця». За її словами, нинішня державна політика спрямована не на зміну теперішнього стану справ, а на цементування кастового устрою українського суспільства. Правова держава лишається не більше ніж фікцією. Найжахливіше, що це навіть не намагаються приховати.
На думку Інни Богословської, треба провести повну атестацію працівників МВС, прокуратури, СБУ, судів. Бо МВС — це не філія політичної партії. 
Хто боїться фальсифікацій?
Партія регіонів не бере участі у голосуванні за зміни до закону про Державний реєстр виборців та зміни до закону про вибори Президента, тому що зацікавлена у фальсифікаціях. Про це заявив народний депутат від БЮТ Сергій Соболєв.
Регіонали блокують прийняття закону про Державний реєстр, бо різниця між тим, що вони показували на минулих президентських виборах та кількістю виборців у Державному реєстрі, становить сотні тисяч людей. Їм треба десь взяти ті мільйони голосів», — зазначив народний депутат. На його думку, фальсифікаціям можуть сприяти деякі норми у законі про вибори Президента. «У схваленій редакції закону є норма, що дільничні виборчі комісії можуть вносити людей у списки безпосередньо у день голосування», — сказав він.
Сергій Соболєв вважає, що така норма може привести до того, що 17 січня на виборчих дільницях зможуть голосувати підставні люди, йдеться на сайті БЮТ.
Партія регіонів за відкриті списки
Голова Партії регіонів, кандидат у Президенти Віктор Янукович пропонує проводити вибори до Верховної Ради, місцевих рад та Президента один раз на п’ять років, повідомляє прес-служба ПР.
На його переконання, саме такий підхід, по-перше, створить у країні умови для стабільності, а по-друге, підвищить рівень відповідальності політиків. 
Також лідер опозиції наголосив, що кожен депутат повинен нести відповідальність перед своїми виборцями. «Ми пропонуємо відкриті списки і закріплення депутатів за округами для того, щоб люди могли голосувати за конкретну людину, незалежно від того, до якої політичної партії він належить. Це дуже важливо», — зазначив парламентарій.
«Якщо ж говорити про перспективу, то ми вважаємо, що на рівні місцевих рад депутати повинні обиратися за мажоритарною системою. Це дасть змогу підвищити ефективність роботи депутатів місцевих рад і їхню відповідальність за кінцеві результати своєї роботи», — сказав він.