Цього листа до редакції принесла сама постраждала — жителька Лисянки Черкаської області Антоніна Теліженко. Вона розповіла, що правоохоронці безпідставно побили її у райвідділі міліції.
Усе почалося ще минулого року. В жінки виник конфлікт із сусідами з приводу землі. Допоміг вирішити спір Жашківський районний суд. Він захистив її законні права та інтереси. Однак, зі слів Антоніни, відтоді й проблеми. Адже її почали переслідувати та погрожувати сусіди, а також їхній знайомий — дільничний міліціонер. Мовляв, через те, що вона постійно конфліктує з мешканцями району.
— 15 липня 2009 року я прийшла до Лисянського райвідділу міліції із заявою щодо некоректних дій стосовно мене з боку дільничного міліціонера, — розповідає «Голосу України» пані Антоніна. — Вже в черговій частині він підійшов до мене і запропонував пройти до свого кабінету. Мовляв, у нього на розгляді знаходиться скарга на мене від жителів району. І тому необхідно буде пройти до суду, для розгляду протоколу про адміністративне правопорушення. Однак я відмовилася. Адже, по-перше, нічого не знала про порушення, а по-друге, взагалі не бачила протоколу. Його копію ніхто мені не вручав. Після цього до мене підбігло четверо працівників міліції, повалили на землю і понесли в кабінет. Там кинули на підлогу, наділи наручники та почали бити ногами. Потім прилюдно через центр міста повели до суду. Однак суддя, побачивши все це, того дня справу розглядати відмовився.
У правоохоронців — інша версія. Вони переконують: жінку ніхто не бив. Мовляв, це вона заподіяла тілесних ушкоджень дільничному міліціонеру, у зв’язку з чим до неї було застосовано спецзасоби та доставлено до Лисянського районного суду. Щоправда, він невдовзі скасував адміністративну справу за відсутністю доказів.
Разом з листом Антоніна Теліженко принесла до редакції копію акта судово-медичного обстеження після отриманих побоїв та відповідь на свою скаргу від Міністерства внутрішніх справ. У висновках судово-медичного експерта зазначено, що на тілі жінки виявлено крововиливи верхніх та нижніх кінцівок. Відзначено також, що ці ушкодження належать до категорії легких тілесних ушкоджень. Тим часом, у повідомленні МВС, ідеться про те, що за фактом отримання тілесних ушкоджень Антоніною Теліженко була проведена перевірка. Відтак, постановою від 20.07.2009 року у порушенні кримінальної справи відмовлено на підставі п. 2 ст. 6 Кримінально-процесуального кодексу України (за відсутністю в діянні складу злочину). Однак, зважаючи, що у висновках судово-медичного дослідження Київського міського бюро СЕ від 24.07.2009 року вказані тілесні ушкодження, матеріали перевірки направлені до прокуратури Черкаської області для надання правової оцінки діям працівників міліції.
P. S. На даний час згідно з постановами про відмову в порушенні кримінальної справи, в діях міліціонерів не вбачається ознак злочину та будь-яких порушень.