Співробітники відділу боротьби з незаконним оборотом наркотиків конфіскували в 28-літнього жителя Веселинівського району 12 мішків (понад 100 кілограмів) конопель, три мисливських рушниці й карабін «Сайгак». Власник майна божився, що зберігав зілля нібито «для власного вживання». За цінами чорного ринку навар від вилучених конопель склав би близько двох мільйонів гривень.
Ще один тридцятирічний житель міста Миколаєва (який наркомани називають «Нарколаїв») не зумів вичислити серед покупців співробітників міліції й збув їм наркотичне зілля безпосередньо у себе вдома. За сто грамів марихуани наркоторговець зажадав у міліціонерів півтори тисячі гривень.
У Новому Бузі співробітники сектора з боротьби з незаконним оборотом наркотиків під час обшуку виявили в 29-літнього хазяїна будинку 100 грамів прихованої макової соломки, яку той зберігав, нібито, теж «для особистих потреб».
Це всього лише частина «врожаю», зібраного працівниками міліції за кілька днів. Судячи з усього, критика роботи ВБНОНА з боку начальника УМВС Миколаївської області Володимира Уварова на одній з колегій вплинула.
Допомагають колегам поліпшити статистику й працівники ДАІ під час патрулювання: цьогоріч вже виявлено 614 випадків незаконного обороту наркотиків на чотирьох магістральних дорогах — Кіровоград—Платоново, Одеса—Мелітополь—Новоазовськ, Улянівка—Миколаїв, Київ—Одеса й двох регіональних трасах Дніпропетровськ—Миколаїв і Олександрівка—Кіровоград—Миколаїв.