Футбол. Позавчора в Києві більшість президентів українських клубів висловили підтримку Віталію Данілову (на знімку) на виборах президента Прем’єр-ліги. У засіданні взяли участь президенти 15 клубів (був відсутній лише представник «Дніпра»). Переможець виборів отримав голоси одинадцяти клубів. Тоді як його опонент Сергій Харченко — лише три, ще один клуб утримався. Третій кандидат, Ігор Бєланов, напередодні виборів прийняв рішення зняти свою кандидатуру.
Згідно з процедурою, кандидати презентували свої програми і відповідали на запитання керівників клубів. Після цього клубні боси спілкувалися за зачиненими дверима й ухвалили досить конструктивні рішення з основних питань.
Зокрема, клуби підтримали ідею створення інституту незалежного суддівства. Присутній на зборах перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко підтвердив, що національна асоціація сприятиме створенню цього органу. Також прийнято принципове рішення про створення з сезону-2010/2011 єдиного пакету прав — предметні переговори про це розпочнуться найближчим часом. Крім того, всі клуби одностайно визнали правомочність Прем’єр-ліги і зобов’язалися виконувати її вимоги.
Віталій Данілов: «Я радий, що питання про легітимність президента Прем’єр-ліги остаточно зняте. Ми дали опозиції можливість висунути свого кандидата і переконати президентів проголосувати за нього. Більшість клубів підтвердила свій попередній вибір. Упевнений, що тепер зможемо працювати ефективніше. Ми об’єднаємо всі клуби в єдиний пул і спільно діятимемо на благо українського клубного футболу».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Фото надане ПЛУ.