Подорожчання газу — виклик для держави, заявив кандидат у Президенти Сергій Тігіпко, перебуваючи в Криму, повідомляє його прес-служба. «Якщо формула розрахунку ціни на газ для України не буде відкоригована, наступного року цілі галузі промисловості стануть збитковими», — зазначив він.
Розрахунковий коридор ціни на газ становить 295—337 доларів США за тисячу кубометрів. «Навіть оптимістичний сценарій передбачає, що газ значно подорожчає, — каже політик. — Це зробить нерентабельною роботу найбільших металургійних, хімічних підприємств, а також більшості енергогенеруючих компаній». На думку політика, в цій ситуації в держави є лише два виходи: або різко підвищити ціни на енергоносії для населення та промисловості, або ініціювати переформатування газових контрактів із «Газпромом».
Корупціонерам — довічне ув’язнення
Кандидат на пост Президента України Арсеній Яценюк виступає за посилення покарання за корупційні діяння — аж до довічного ув’язнення. Таку позицію він висловив на прес-конференції в Донецьку.
Він переконаний, що в країні треба створити антикорупційний орган — національне бюро розслідувань. Новий орган, до якого ввійдуть «виключно кадрові, найбільш високоефективні правоохоронці», за його словами, має боротися з корупцією у вищих ешелонах влади.
Кандидат у Президенти, як повідомляє сайт «Фронту змін», вважає, що керівник такого бюро має призначатися парламентом за поданням Президента на 7 років, «щоб він не потрапляв у виборчий цикл ні Президента, ні парламенту».
Село може перетворитися на надприбуткове
Сільське господарство в усій країні потерпає від відсутності комплексної виваженої державної політики підтримки цієї галузі. Про це кандидат на пост Президента України, голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок заявив на зустрічі з мешканцями Херсону та області, повідомляє його прес-служба.
Зокрема, Олег Тягнибок зазначив: «Величезні врожаї овочів дискують на полях, а фермерські господарства зазнають збитків через свавілля зернотрейдерів, які диктують ціни».
Він переконаний, що треба встановити паритет цін на сільськогосподарську продукцію, а продовольчі потреби держави необхідно забезпечувати винятково вітчизняною сільськогосподарською продукцією (окрім продуктів, які не вирощують на території України).
Потрібен мораторій на підвищення цін і тарифів
Закон про підвищення соціальних стандартів ефективно працюватиме лише в разі прийняття Верховною Радою ініційованого фракцією КПУ закону про мораторій на підвищення цін і тарифів. Про це в ефірі обласного радіо в Харкові заявив лідер Компартії України, кандидат у Президенти від Блоку лівих і лівоцентристських сил Петро Симоненко.
«Пенсії і зарплати зростатимуть, коли стабільно запрацює промисловість, знизиться рівень безробіття, коли на приватних підприємствах людям виплачуватимуть зарплату, а не виганятимуть на вулицю», — зауважив кандидат у Президенти від об’єднаних лівих, про це йдеться на сайті КПУ.
Петро Симоненко зазначив, що зростання прожиткового мінімуму — також фікція.
«Споживацький кошик схудне за декілька тижнів, тому що механізми ціноутворення на м’ясо, молоко, хліб перебувають у руках олігархів», — вважає лідер комуністів.