Працівники державного підприємства «Макіїввугілля» першими серед державних об’єднань достроково виконали річний план із видобутку палива й проходження виробок. У вівторок гірники шахти імені Бажанова отримали почесний наряд на видобуток останніх тонн у рахунок 2009-го та перших — у рахунок наступного, 2010 року. «Це вугілля буде відправною точкою для нових трудових перемог», — заявив директор шахти Андрій Олексюк, рапортуючи про виконання плану й передаючи керівництву об’єднання та лідерам профспілкових організацій символічну глибу «чорного золота». А кількома днями раніше макіївські гірники досягли ще одного визначного показника, видавши на-гора 12 тисяч тонн вугілля за добу. Таких результатів тут не знали десять років. Причому наприкінці 1990-х в об’єднанні працювали тринадцять шахт, зараз — дев’ять.
Із нагоди дострокового виконання плану в залі «Макіїввугілля» зібралися кращі представники трудових колективів. Свій внесок до загального успіху зробили всі, без винятку, шахти: «Ясинівська-Глибока», «Холодна Балка», імені Кірова та інші. З початку року тут пройдено понад 19 кілометрів гірничих виробок, а це означає, що у вугільних підприємств є перспектива. Кошти підтримки, що надходять із державного бюджету, спрямовуються на своєчасну виплату заробітної плати. А реалізація палива допомагає оснащати та здавати до експлуатації нові лави — до кінця року їх нараховуватиметься вісім. До речі, наприкінці минулого — на початку цього року на макіївські шахти почали влаштовуватися колишні працівники закритих цехів Макіївського металургійного заводу. Це дало змогу вирішити проблему дефіциту робочих кадрів.
Виступаючи перед присутніми, генеральний директор державного підприємства Станіслав Толчін кілька разів ужив словосполучення «новорічний вечір». Керівник об’єднання побажав колективу впевненості в завтрашньому дні, а кожному гірнику — щасливого повернення додому після зміни.