Футзал. Збірна України провела тренувальний збір у рамках підготовки до фінального турніру чемпіонату Європи. Його підсумки після повернення з Румунії прокоментував головний тренер «синьо-жовтих» Геннадій Лисенчук.
Наша національна команда провела два товариські матчі з румунськими суперниками. У першій зустрічі українці перемогли 7:5, у другій поступилися — 1:2. «Звичайно, перед кожною зустріччю ми налаштовували хлопців тільки на перемогу, однак результат у цих матчах не був головним. Ми прагнули продивитися найближчий резерв в умовах, що, так би мовити, наближені до бойових. І цієї мети досягнуто», — зазначив наставник.
До Румунії Геннадій Лисенчук возив експериментальний склад, оскільки шестеро кандидатів до збірної зі львівського «Тайму» в цей час захищали честь країни в еліт-раунді Кубка УЄФА (наш чемпіон посів друге місце у квартеті, пропустивши вперед тільки чинного володаря найголовнішого клубного трофею Старого Світу — іспанський «Інтерв’ю»). Враження від карпатського збору дали змогу керівництву збірної остаточно визначитися з попереднім заявочним списком на Євро-2010. Цей документ найближчими днями буде відправлено до УЄФА.
— Для себе ми зробили необхідні висновки щодо кола кандидатів, — каже Геннадій Анатолійович. — Однак жодному з гравців ніяких авансів не давали. Протягом часу, що залишився до європейського фіналу, вони працюватимуть над індивідуальними завданнями в клубах.
Щоправда, одного виконавця Лисенчук усе-таки вирізнив — Михайла Волянюка зі львівського «Кардинала». 20-річний дебютант національної команди відзначився голом у першому своєму матчі за неї.
Завершальний підготовчий етап до Євро-2010 збірна проведе на початку нового року. «Одразу по завершенні запланованого на 4 січня туру чемпіонату України ми вирушимо до Ужгорода, де на нас чекає тижневий збір, — ділиться планами головний тренер. — Можливо, проведемо одну-дві товариські зустрічі з білорусами й за кілька днів до початку турніру переберемося до Дебрецена, де 21 січня стартуємо матчем із командою Бельгії».
Уперше в історії проведення чемпіонатів Європи коло учасників фінального турніру розширене з восьми до 12 команд, розбитих на чотири тріо. Українська збірна потрапила до групи В з бельгійцями та італійцями (матч проти Скуадри Адзурри — 23.01). Групу А склали Угорщина, Чехія й Азербайджан; групу С — Росія, Сербія та Словенія; групу D — Іспанія, Португалія, Білорусь. До чвертьфіналів виходять по дві найкращі команди з кожної групи. Чемпіон Старого Світу визначиться 30 січня 2010 року.