Футбол. Ірландія звернулася до ФІФА з проханням дозволити їй виступити на чемпіонаті світу-2010 тридцять третьою командою. Адже сталося порушення правил у відповідному стиковому матчі відбірного турніру ірландців із Францією. Про це розповів на прес-конференції в Йоганнесбурзі (ПАР) президент ФІФА Йозеф Блаттер (на знімку).
Нагадаємо, що в додатковий час відповідного стикового поєдинку між збірними Франції та Ірландії, котрий відбувся 18 листопада в Парижі, вирішальний гол було забито Вільямом Галласом після передачі Тьєррі Анрі, котрий підіграв собі рукою. Завдяки цьому м’ячу французи вийшли до фінальної частини чемпіонату світу, а ірландці залишилися ні з чим. Вони наполягали на переграванні двобою, але одержали відмову.
Прохання Ірландії про включення її до числа учасників чемпіонату світу-2010 розглянуть сьогодні на засіданні виконкому ФІФА, повідомляє Ассошіейтед Пресс.
Під час цього зібрання пан Блаттер внесе пропозицію збільшити кількість арбітрів у матчах чемпіонату в ПАР. На думку президента ФІФА, відповідний стиковий двобій чемпіонату світу Франція—Ірландія показав, що для кваліфікованої роботи головному арбітрові не вистачає допомоги двох бокових асистентів. Якщо виконавчий комітет погодиться з пропозицією Блаттера, то остаточне рішення буде прийнято в Цюриху (Швейцарія) в березні.