Олімпізм. Франкфурт-на-Майні. У приміщенні Німецького олімпійського спортивного союзу відбулася нарада з попередньої акредитації делегацій на ХХІ зимові Олімпійські ігри у Ванкувері.
Від України участь в обговоренні та оформленні попередніх заявок взяли шеф місії на Іграх у Ванкувері Ніна Уманець та генеральний секретар НОК Володимир Геращенко. За підсумками наради з представниками відділів спортивних заявок, акредитації та відділу послуг НОКам оргкомітету Ігор-2010 (ВАНОК) було подано на попередню акредитацію 83 українські спортовці, які потенційно можуть виступити на Білій Олімпіаді відповідно до кількості здобутих ліцензій.
Нині процес завоювання олімпійських перепусток та визначення учасників триває. Остаточну реєстрацію олімпійців призначено на 30 січня 2010 року у Ванкувері. Прогнозується, що Україна делегує до Канади близько 50 спортовців.
Європа обрала керівників
Лісабон (Португалія). За участю представників 49 національних олімпійських комітетів тут відбулася 38 генеральна асамблея європейських олімпійських комітетів (ЄОК). НОК України на форумі представляли його президент Сергій Бубка та генеральний секретар Володимир Геращенко.
Ключовим питанням асамблеї стало обрання керівних органів. Президентом комітету переобрано Патріка Гіккі (Ірландія), віце-президентом — Олександра Козловського (Росія), генеральним секретарем — Рафаеле Панйоцці (Італія), скарбником — Кікіса Лазаридіса (Кіпр). Водночас було обрано виконком ЄОК, який складатиметься з 16 осіб. Учасники форуму заслухали звіти про підготовку до Олімпійських ігор у Ванкувері—2010, Лондоні—2012, Сочі—2014, Ріо-де-Жанейро—2016.
Разом із тим присутні ознайомилися з прогресом у підготовці до молодіжних змагань — І літніх Юнацьких Олімпійських ігор, які наступного року прийматиме Сінгапур, і зимових ЮОІ 2012 року в Інсбруку (Австрія), а також зимового та літнього європейських юнацьких олімпійських фестивалів в Лібереці (Чехія) та Трабзоні (Туреччина) відповідно, котрі відбудуться 2011 року.
Інформація НОК України.