Фермер Василь Балабуха випасав за околицею Войнівки (Олександрійський район Кіровоградщини) череду корів. Худоба безпечно розбрелась по бур’янах і чагарниках. Та раптом години за півтори до заходу сонця з’явилася зграя здоровенних вовків. За словами фермера, хижаків було не менше п’яти, а діяли вони надзвичайно зухвало і злагоджено — передусім відділили дорослих тварин від молодняку. Перелякана худоба розбіглася по бур’янах. Але саме там її і наздоганяли сірі розбишаки. Напад стався так несподівано, що пастух навіть не встиг злякатися. Навпаки, намагався криком здійняти шум, та хоч якось відігнати звірів. Тим часом з усіх боків долинали лише тріск чагарників та рев переляканої та пораненої худоби.
Результат вовчого нападу невтішний — розбійники не залишили кривавий бенкет, доки не повечеряли трьома телицями та ще сильно поранили бика. Ошалілу від страху худобу, що вижила, довелося збирати по навколишніх полях і лісосмугах у темряві.
Голова Войнівської сільської ради Василь Михайленко повідомив, що місцеві мисливці робили облаву, але розшукали лише одного вовка. Та й того застрелити не вдалося.
Нещодавно неподалік Войнівки люди серед білого дня знову бачили трьох вовків. Така вже вдача: відчувши легку здобич, хижак навідуватиметься до неї знову й знову.
 
Кіровоградська область.