З нагоди 70-ї річниці від дня створення прокуратури Рівненської області відкрито музей з історії діяльності цього наглядового відомства на території нашого краю.
В основу побудови експозиції музею покладено хронологічно-логічний принцип. Зусиллями працівників та ветеранів прокуратури зібрано майже тисячу історичних матеріалів. Це старі документи, фотографії, окремі зразки старої зброї (знаряддя скоєння злочинів), криміналістична техніка, прокурорська форма для чоловіків і жінок різних років, різноманітні нагороди, відзнаки, особисті речі ветеранів. Експозиція розпочинається з розповіді про діяльність прокуратури часів царської Росії, панської Польщі. Окремий розділ присвячений періоду Великої Вітчизняної війни та її учасникам.
Є в музеї і різноманітна інформація з історії боротьби зі злочинністю на теренах нашого краю, подані матеріали про найбільш резонансні справи останніх років, структуру та якісний склад кадрів органів прокуратури області, дозвілля, спортивні досягнення прокурорсько-слідчих працівників тощо.
На знімку: в музеї прокуратури.

Фото Людмили СУРЖУК.