Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 15-й тур.
«Закарпаття» — «Кривбас». 3:0. 2 000 глядачів. Рефері — Деревинський (Київ). Голи: Тимченко, 54, Платонов, 72 (п), Ксьонз, 89.
«Карпати» — «Іллічівець». 2:2. 8 000 глядачів. Рефері — Швецов (Одеса). Голи: Федецький, 39, Кожанов, 73 — Мельник, 24, Пуканич, 75. Вилучено Годвіна («Карпати», 90+3, нецензурна лайка на адресу суперника). На 39-й хвилині Федецький («Карпати») не реалізував пенальті.
«Шахтар» — «Таврія». 3:0. 30 078 глядачів. Рефері — Покидько (Полтава). Голи: Адріано, 10, 85, Ілсіньйо, 67.
«Дніпро» — «Ворскла». 2:2. 11 988 глядачів. Рефері — Іщенко (Київ). Голи: Калиниченко, 24, Селезньов, 69 (п) — Цуррі, 30, 66 (п).
«Арсенал» — «Металіст». 1:2. 3 246 глядачів. Рефері — Геренда (Калуш). Голи: Хомин, 47 — Олійник, 52, Обрадович, 66 (п).
«Зоря» — «Чорноморець». 0:1. 3 500 глядачів. Рефері — Грисьо (Львів). Гол: Балашов, 89.
«Оболонь» — «Металург» (Донецьк). 2:1. 4 500 глядачів. Рефері — Абросимов (Одеса). Голи: Куценко, 45+2, Варнаков, 69 — Мхітарян, 24. Вилучено Куценка («Оболонь», 79, друге попередження).
Металург» (Запоріжжя) — «Динамо». 0:0. 11 500 глядачів. Рефері — Можаровський (Львів). На 90+4 хвилині Мілевський («Динамо») не реалізував пенальті
Бомбардири: Мілевський («Динамо») — 9 м’ячів, Адріано («Шахтар»), Селезньов («Дніпро») — по 8.
Воротареві запорізького клубу Максиму Ковалю (на знімку) 9 грудня виповниться лише сімнадцять (!), а про нього сьогодні знає вже вся країна. Принаймні ті, хто хоч трохи цікавиться футболом. Цей симпатичний білявий велетень став справжнім героєм матчу запорізького «Металурга» проти київського «Динамо». Протягом зустрічі він постійно виручав свій колектив, демонструючи не по літах стабільність і надійність. А на 94-й хвилині Коваль парирував пенальті, пробитий Мілевським.
Ще кілька слів про цього вундеркінда. Він — вихованець футбольної школи запорізького «Металурга» (тренер — Віктор Трегубов). Грає в юнацькій збірній України (U-19). В основному складі свого клубу дебютував 1 листопада нинішнього року в матчі проти «Закарпаття» (3:0). Потім була зустріч в Одесі з «Чорноморцем» (0:0). І оце третій «сухий» поєдинок для 16-річного воротаря. Кращого початку кар’єри і не придумаєш. Як кажуть, нехай щастить цьому талановитому юнакові, а Господь береже його від травм.
— Якщо ми не змогли використати свої моменти, значить, дуже добре, навіть блискуче, зіграв ваш молодий воротар. Та ще й узяв пенальті. Такі гравці стають великими футболістами, — сказав після зустрічі наставник киян Валерій Газзаєв. — Металург» справді проявив надзвичайну, позамежну самовіддачу.
У нас було дуже багато моментів, але, на жаль, підвела реалізація. В цілому грою своєї команди я задоволений. Ми, гадаю, зможемо обіграти «Барселону». «Динамо» — дуже хороша команда, лідер національної першості і за грою, і за очками. Але ми не можемо виграти всі 30 матчів чемпіонату...
Такі постійні компліменти тренера своїй команді просто зворушують. Втім, либонь, ніхто не проти того, щоб здійснилися всі динамівські мрії в поєдинку з «Барсою». А ми вболіватимемо за них палко і щиро.
Але ще кілька слів про поєдинок у Запоріжжі. Динамівці цю відносну невдачу пояснювали тим, що, мовляв, набагато легше відбиватися й руйнувати, ніж творити й атакувати. Може, в цьому є сенс. Однак відомо й те, що справді класна команда, маючи таку величезну перевагу, повинна забити бодай раз. Ну хоча б пенальті реалізувати, котрий упав, мов дарунок з неба.
З матчів туру варто відзначити гостру суперечку в Дніпропетровську, вольову перемогу «Оболоні» і, звичайно, перший виграш на виїзді «Чорноморця» під орудою Андрія Баля.
Фото Андрія ЛУКАЦЬКОГО.