Шість міських телевізійних каналів транслювали звіт одеського міського голови Едуарда Гурвіца перед територіальною громадою про виконану роботу за 2008 рік. Близько двох тисяч одеситів змогли спостерігати за його виступом на Думській площі, де було встановлено великий світлодіодний екран.
— За останні чотири роки, — заявив Едуард Гурвіц, — бюджет Одеси зріс учетверо й становив торік 2 мільярди 100 мільйонів гривень. До бюджету розвитку торік надійшло коштів у 5,5 разу більше, ніж до бюджету Дніпропетровська і удвічі більше, ніж до такого бюджету Донецька.
У 2008 році в місті стрімко розвивалося житлове будівництво — на цю мету було витрачено 1,8 мільярда гривень. Уведено в експлуатацію 201 житловий будинок загальною площею 490 тисяч квадратних метрів. За рахунок діяльності будівельного комплексу поліпшили житлові умови 590 родин, 263 квартири одержали черговики, 64 сім’ї було відселено з аварійного фонду. Соціально незахищені одесити одержали адресну допомогу на 50 мільйонів гривень. Успішно діяла програма «Соціальна карта одесита», що передбачає адресну допомогу найнезахищенішим.
В обговоренні звіту міського голови взяли участь 14 осіб. На думку депутата обласної ради від Партії регіонів митрополита Одеського й Ізмаїльського Агафангела (Саввін), робота Одеської міської влади вигідно відрізнялася від роботи київських колег. Їй вдалося зберегти розумний баланс між інтересами розвитку Одеси й інтересами соціально незахищених верств. Це — єдина можлива альтернатива стратегіям шокової терапії й популістським стратегіям проїдання, що не виправдовують себе, — наголосив митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел.
Після виступу зі звітом про виконану роботу одеський міський голова відповів на запитання одеситів. Усього таких запитань було понад 40.
Одеса.