У суботу відбувся VІІІ з’їзд партії «Наша Україна», під час якого ухвалено заяву про підтримку на президентських виборах нинішнього глави держави Віктора Ющенка. «Ми заявляємо про свою беззаперечну підтримку Віктора Ющенка як кандидата на пост Президента України», — йдеться у заяві. Члени «Нашої України», підтримуючи В. Ющенка, зазначають, що саме він є лідером, який пропонує чіткі і зрозумілі перспективи для України. Сам В. Ющенко у своєму виступі на з’їзді наголосив на необхідності зміни політичної системи влади. Також він висловився за зміну виборчої системи в країні, мотивуючи це тим, що якщо людина голосувала б персонально за кожного депутата, то вона ніколи не обрала б злочинця. «Виборець після п’ятого номера не знає, хто там у списку, бо він є закритий. Ти голосуєш за фан-клуб», — зазначив він. Вихід з цієї ситуації глава держави бачить у новій Конституції та зміні закону про вибори. «Вибори до місцевого самоврядування повинні бути на мажоритарній основі, парламентські вибори — пропорційні та відкриті. Тоді ми сформуємо той фільтр, який дозволить відкинути криміналітет від влади і української політики», — наголосив В. Ющенко.
Партія захисників Вітчизни — за лідера «Батьківщини»
Центральна рада очолюваної народним депутатом Юрієм Кармазіним Партії захисників Вітчизни під час розширеного засідання ухвалила рішення про підтримку кандидата на пост Президента Юлії Тимошенко. Відкриваючи засідання, голова партії Ю. Кармазін наголосив, що «Партія захисників Вітчизни завжди була і є з українським народом і підтримує намагання уряду Тимошенко вивести країну з економічної кризи, припинити протистояння та розкол суспільства, зупинити розгул корупції та злочинності». Саме тому партія «вирішила підтримати кандидатуру Тимошенко на пост Президента, як таку, програма якої найбільш відповідає основним положенням програми Партії захисників Вітчизни», — зазначив він. Окрім того Ю. Кармазін сказав: «Сьогоднішні президентські вибори — це боротьба українського народу за своє існування, за існування незалежної, самостійної України. Політична ситуація настільки складна, що пересічному громадянину практично неможливо розібратись, хто є хто. І в цих умовах ми, як представники Партії захисників Вітчизни, повинні йти в народ, відстоювати інтереси народу і доводити кожному громадянину, хто є хто в Україні».
Трудовики стали «Сильною Україною»
У суботу відбувся Х з’їзд партії Трудова партія, делегати якого замість Дмитра Сироти новим лідером обрали Сергія Тігіпка. Після цього з’їзд прийняв нові редакції статуту партії, її програми і маніфесту та ухвалив рішення про перейменування Трудової України в «Сильну Україну». Виступаючи перед делегатами з’їзду, С. Тігіпко пообіцяв зробити все, щоб вийти у другий тур президентських виборів і врешті-решт перемогти. Ця впевненість кандидата в Президенти базується на тому, що, за його словами, сьогодні 25—30 відсотків виборців ще не визначилися зі своїм вибором.
Яценюка обрано «командувачем фронту»
Народного депутата, кандидата на пост Президента Арсенія Яценюка під час позачергового з’їзду партії «Фронт змін» обрано лідером цієї політичної сили. Після обрання та підтримки його кандидатури на пост Президента однопартійці подарували А. Яценюку гайковий ключ з побажанням «закрутити гайки і допомогти країні нормально жити». У відповідь кандидат пообіцяв, що всі гайки буде закручено та що усе працюватиме, як швейцарський годинник. Перейшовши до оцінки політичної ситуації в країні, А. Яценюк наголосив, що партія «Фронт змін» — не бізнес-проект, де дали гроші і стали депутатом чи міністром. Саме такими політичними силами він назвав БЮТ та Партію регіонів та охарактеризував ці партії як «антидержавницьку змову, які зруйнували українську державу». Виходячи з цього, А. Яценюк пообіцяв очолити державницьку контрреволюцію. «Ми будемо застосовувати всі засоби і методи для того, щоб Україна відбулася, щоб мала свою державу, а не просто територію і гімн та герб», — наголосив кандидат.
Християнсько-демократичний союз — за Тимошенко

Делегати з’їзду партії «Християнсько-демократичний союз» ухвалили рішення про підтримку під час президентських виборів кандидатури Юлії Тимошенко. За словами лідера партії, народного депутата Володимира Стретовича, рішення про підтримку кандидатури прем’єра базується на тому, що Тимошенко є одним з облич помаранчевого Майдану, провідником його ідей, що належить ще втілити в життя, що вона своєю безкомпромісною позицією допомогла в 2004 році Ющенку стати Президентом, що Тимошенко має великий і різноплановий досвід державної роботи та вміння знаходити швидкі і правильні рішення.