Розпочати сесійний тиждень парламентарії планують із повторного розгляду, після доопрацювання, змін до Бюджетного кодексу з пропозиціями Президента. Далі в порядку денному значиться ціла низка документів, із поправками, внесеними главою держави. Серед них, зокрема, і закон про організацію та порядок діяльності Верховної Ради. Якщо назбирається потрібна кількість голосів, народні обранці у вівторок включать до порядку денного та приймуть рішення з приводу змін у держбюджеті на цей рік щодо фінансування правосуддя.
А по обіді парламентарії мають заслухати 13 звітів тимчасових слідчих комісій.
У середу народні депутати ратифікуватимуть міжнародні угоди. А також вноситимуть зміни до складу діючих та голосуватимуть за створення нових ТСК. Окрім того, на цей день заплановано проведення парламентських слухань про стан свободи слова у регіональних ЗМІ. На четвер значиться низка документів для прийняття рішень з обговорених питань. Серед яких,  зокрема, проект постанови про рекомендації парламентських слухань на тему «Закордонне українство: сучасний стан та перспективи співпраці». Серед законопроектів, запропонованих для включення до порядку денного, міститься проект закону про схвалення рішення Президента з приводу направлення миротворчого контингенту для участі України в наданні оперативної підтримки місії ООН у Кот-д’Івуарі. А також урядовий проект концепції державної міграційної політики. У п’ятницю парламентарії намітили опрацювати лише вісім документів. Зокрема планується розглянути три проекти законів, покликаних покращити міжнародне співробітництво в правоохоронній системі.
Обговорюючи запропонований порядок денний учора на погоджувальній раді, народні обранці чи не найчастіше торкалися питання заветованого Президентом Регламенту Верховної Ради. Наголошувалося зокрема на тому, що ситуація з його ухваленням затягнулася. Тож, імовірно, народні депутати у вівторок вранці ухвалять власний документ, який регламентуватиме їх діяльність. Представники БЮТ — Андрій Кожем’якін та НУ-НС — Олександр Третьяков наголошували на необхідності терміново врегулювати виборче законодавство. Мовляв, затягуючи розгляд відповідних змін, парламентарії ставлять під загрозу вчасне проведення народного волевиявлення.
Не менш гарячою темою для обговорення стало підвищення соціальних стандартів. Так, Андрій Кожем’якін підкреслив, що ухвалений депутатами документ пенсії підвищив несуттєво, а от надбавки високопосадовцям збільшив помітно. Це твердження категорично заперечували представники Партії регіонів, звертаючи увагу на те, що документ лише підвищив мінімальні пенсії та зарплати. Жодних інших пунктів у ньому не було. Регіонали, комуністи і Блок Литвина підкреслювали, що, як би там не було, підвищення соцстандартів Верховною Радою ухвалено, і уряд зобов’язаний його виконувати. Ігнорування таких офіційних документів Кабінетом Міністрів не може залишатися непоміченим, підкреслив у своєму виступі Олександр Єфремов. Він також звернувся до колег-депутатів з проханням не поспішати змінювати виборче законодавство у час, коли вибори вже фактично тривають. Таку позицію він аргументував тим, що БЮТ шляхом запровадження змін намагається забезпечити собі інструменти впливу на результати волевиявлення.
* * *
Відповідаючи на запитання журналістів, Голова Верховної Ради Володимир Литвин висловив сподівання, що парламент подолає вето на закон про організацію і порядок діяльності Верховної Ради. «Цілком очевидно, що внутрішні процеси Верховної Ради визначаються Регламентом, — сказав він. — А власне організація роботи парламенту визначається законами про статус народного депутата, Конституцією тощо». Володимир Литвин наголосив, що здіймати галас із цього приводу не зовсім доречно, адже країну хвилюють більш нагальні приводу. Керівник парламенту поінформував, що в середу профільний комітет розгляне напрацювання до проекту закону про виділення мільярда гривень на фінансування системи охорони здоров’я. Водночас на засіданні також ознайомляться з альтернативним документом авторства Миколи Азарова, який пропонує виділити 200 млн. грн., однак чітко називає джерела фінансування цих витрат. У четвер парламентарії зможуть визначитися, який документ варто підтримати.
А от розмови про невиконання змін, які підвищують соцстандарти, Володимир Литвин назвав політичними спекуляціями. Якщо уряд нездатний виконати закон, наголосив він, його слід звільнити.