Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у понеділок зустрівся з Головою парламенту Республіки Хорватія Лукою Бебичем (на знімку).
«Ми надзвичайно задоволені рівнем двостороннього політичного діалогу і виходимо з того, що динаміка співпраці набиратиме нової якості, а також надаємо виключно важливого значення поглибленню контактів на міжпарламентському рівні», — зазначив В. Литвин.
Під час зустрічі сторони обговорили широке коло співпраці в усіх сферах. Зокрема, наголошувалося на широких можливостях для активізації двостороннього співробітництва у туристичній галузі.
У цьому контексті Голова парламенту Республіки Хорватія зазначив, що докладе максимум зусиль, щоб у Києві найближчим часом було відкрито офіс Хорватського туристичного союзу.
Сторони також висловилися за обмін досвідом у питанні підготовки до проведення масштабних заходів, таких, як чемпіонат «Євро-2012», що відбудеться в Україні. «Для нас вкрай важливо підготуватися до чемпіонату на високому рівні», — сказав В. Литвин.
Голова Верховної Ради також наголосив, що для України є надзвичайно цікавим «досвід співпраці Хорватії з європейським співтовариством».
Голова парламенту Республіки Хорватія, у свою чергу, висловив переконання, що нинішній візит сприятиме подальшому розвитку двосторонніх взаємин, і готовність його країни поділитися досвідом європейської та євроатлантичної інтеграції.
Говорячи про європейські перспективи України, В. Литвин зазначив, що «тема Європейського Союзу об’єднує країну, а тема НАТО не сприймається людьми». «Україна повинна навчитися бути самостійною державою, потрібно зшити, зцементувати націю, об’єднувати країну, а не роз’єднувати її», — наголосив керівник українського парламенту.
Прес-служба Верховної Ради України.