Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко запропонував Президенту України скасувати Указ «Про звільнення В. Лясовського з посади члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення» від 24.11.2009 № 961/2009, як такий, що не відповідає чинному законодавству.
М. Томенко наголосив, що правові засади призначення та звільнення членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення визначаються Конституцією України та Законом України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення».
Закон не передбачає можливості індивідуального дострокового припинення повноважень членів Нацради Верховною Радою або Президентом України. Цим двом суб’єктам надано лише право колективного дострокового припинення повноважень всього складу Нацради — шляхом відправлення його у відставку через висловлення недовіри Нацраді парламентом і Президентом за результатами її звіту.
Владислава Лясовського було призначено на посаду члена Національної ради Указом Президента України від 3 квітня 2005 року 
№ 595/2005. Відповідно п’ятирічний термін його повноважень на посаді члена Нацради закінчується 3 квітня 2010 року. Згідно з законом, до цього терміну Президент не має права звільнити В. Лясовського з посади, оскільки дострокове припинення повноважень членів Нацради не належить до його компетенції.
Заступник Голови Верховної Ради М. Томенко наголосив, що незаконний характер звільнення члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Владислава Лясовського, особливо в період президентської виборчої кампанії, може створити небезпечний прецедент, коли такими указами може бути звільнено низку членів Нацради, що перетворить її на недієздатний орган.