Близько півсотні колишніх працівників акціонерного товариства «Макіївський універмаг» пікетували будівлю Донецького апеляційного господарського суду. У такий спосіб колектив прагнув привернути увагу до проблем, що їх переживає це одне з найбільших торговельних підприємств області. Рівно рік тому в універмазі сталася пожежа, яка завдала значних збитків колективу. Розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом пожежі, досі не завершене. 150 працівників, 300 орендарів та близько півтисячі реалізаторів залишилися без роботи. Значна їх частина так і не змогла знайти нове місце, бо з роботою в Макіївці дуже сутужно.
«Ми тепер упевнені, що це було умисне підпалення, — переконана колишній голова профспілкового комітету універмагу Діна Мутик. — Крім того, своєю акцією ми хочемо звернути увагу на несправедливість судової системи». Учасники пікету вважають, що акціонерне товариство стало жертвою рейдерського захоплення. Невдовзі після пожежі одразу кілька акціонерів та орендарів почали подавати позови до суду, після чого всі рахунки і майно підприємства виявилися заарештованими. Через це універмаг не міг вчасно розрахуватися із кредиторами і партнерами та оголосив себе банкрутом.
«Сподіваємося, нас почують. Колектив налаштований оптимістично, — сказала учасник акції Любов Гарбуз. — Ми віримо в справедливість і готові працювати, відновлювати універмаг. На жаль, зараз робота паралізована через судові рішення. Ми їх оскаржуємо, але працювати неможливо. Люди залишилися без шматка хліба. Коли судова тяганина завершиться, ми подаруємо місту ще кращий торговельний комплекс, ніж був до цього». А поки що безробітні працівники виборюють своє право відновити спалену рік тому будівлю. З проханням захистити універмаг від рейдерів колектив звернувся до керівників держави, Генеральної прокуратури, а також усіх кандидатів у Президенти.

Вл. інф.