Хочуть майже усі кандидати в президенти. І, можна додати, — завжди. Цьогорічна виборча кампанія, на жаль, — не виняток. Поки що жоден з претендентів на гетьманську булаву не висловив своє бачення стратегічного розвитку країни. Кожен з них реагує ситуативно. Яскравий приклад — спалах осінніх захворювань на грип і ГРЗ.
Як з’ясувалося, медичні працівники виявилися неготовими до нього. Відтак — поширення у країні паніки, песимістичні прогнози і... Обіцянки. Раптово усі зрозуміли, що медицина потребує значно кращого фінансування, технічного переозброєння, врешті — реформування. Щоправда, ніхто не уточнив, чому її не реформували досі? Що заважало уряду запровадити страхову медицину? Тим більше законопроект народного депутата Сергія Шевчука давно зареєстрований у парламенті. Бракувало політичної волі чи урядовці керувалися іншими інтересами?
Саме ці запитання виникали під час позачергового пленарного засідання Верховної Ради і виступу на ньому Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, яка говорила про страшні цифри жертв, що можуть бути після другої хвилі епідемії «свинячого грипу». Але суспільство й досі не отримало відповідь на запитання: а чи була в Україні епідемія «свинячого грипу»? Адже кількість тих, хто захворів і помер від цього різновиду грипу, значно менша, аніж це трапляється під час епідемії. Народні обранці від Партії регіонів ставили запитання: куди і як можна потратити МІЛЬЯРД гривень за місяць до Нового року? Власне, сталося те, що сталося, — вето Президента подолати не вдалося, а законопроект відправили у профільні комітети на доопрацювання. Можна погодитися з думкою Голови Верховної Ради Володимира Литвина: нинішній грип — політична хвороба, яку хочуть використати окремі кандидати у президенти.
На початку тижня Україна відсвяткувала День Свободи і п’ятирічний ювілей «помаранчевої революції». Відсвяткувала доволі скромно. Бо політики, які стояли на Майдані, розбіглися по різних таборах, пересварилися і не знають, що робити далі. Вони не знають, що очікують від них ГРОМАДЯНИ. А тому і намагаються різними методами сподобатися всім.