Зменшено кошторис
Центральна виборча комісія внесла зміни до кошторису видатків ЦВК на підготовку та проведення виборів Президента України 17 січня 2010 року на 2009 рік, затвердженого постановою ЦВК від 19 жовтня 2009 року. Як повідомили «Голосу України» у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК, ці зміни спричинені тим, що кількість кандидатів на пост Президента, зареєстрованих Центрвиборчкомом, менша за ту орієнтовну кількість кандидатів, відповідно до якої попередньо розраховувався зазначений кошторис, і це призвело до зменшення необхідних коштів за кількома статтями видатків. Відтак загальний обсяг видатків знизився на 17 мільйонів 265 тисяч 800 гривень і становить 47 мільйонів 800 тисяч гривень.
Конституційний Суд захистив права громадян
Визнання Конституційним Судом України низки положень закону про вибори Президента України неконституційними не зможе загальмувати виборчий процес. Про це заявив Голова Конституційного Суду України Андрій Стрижак на зустрічі з членами делегації спеціального комітету Парламентської асамблеї Ради Європи зі спостереження за президентськими виборами 2010 року в Україні, повідомляє прес-служба КСУ.
А. Стрижак зазначив, що КСУ зробив усе, щоб захистити права українців під час голосування, коли визнав низку положень закону про вибори неконституційними. Він повідомив, що це в жодному разі не може загальмувати виборчий процес, оскільки замість скасованих норм закону продовжують діяти попередні.
Техогляд авто треба скасувати
Кандидат на пост Президента України, голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко наголошує на необхідності скасування державного технічного огляду приватного автотранспорту.
«Державний технічний огляд автотранспорту — це побори, приниження та суцільний обман. Ця процедура не має нічого спільного з безпекою дорожнього руху, — підкреслив він, повідомляє прес-служба кандидата. — Талончик про проходження техогляду, що висить на лобовому склі автомобіля, жодним чином не гарантує його справність. Будь-який водій це підтвердить».
Категорично проти приватизації Одеського припортового заводу 
Намагання привести до банкрутства Одеський припортовий завод та продати його — яскравий приклад безладу, який коїться в державній владі, що належить олігархічним кланам, котрі дощенту розграбовують Україну та торгують національними інтересами. Хоч би кому формально не було продано ОПЗ, є підозра, що він, врешті, опиниться в російських руках. Для Росії важливо, щоб завод не існував — в такий спосіб Росія прагне ліквідувати свого конкурента. Про це кандидат на пост Президента України, голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок заявив на зустрічі з мешканцями Комінтернівського району Одеської області, повідомляє прес-служба кандидата.
Хочуть здолати банківську мафію
Ліві поведуть рішучу боротьбу з банківською мафією, яку очолює Ющенко. Про це на прес-конференції в Чернівцях заявив лідер Комуністичної партії України, кандидат у Президенти від Блоку лівих і лівоцентристських сил Петро Симоненко, повідомляє прес-служба кандидата.

Лідер КПУ зазначив, що нині грабіжницька кредитна політика комерційних банків знищила виробництво, поставила людей на межу виживання. «Банки брали кредити за кордоном під 17 відсотків, це були кредити для своїх синків і доньок, для кумів. А українцям ці кредити вже видавалися під 25—30 відсотків, — сказав він. — Людей спеціально привчили до можливості брати кредити, втягнули їх в боргову кабалу. І тепер вимагають повертати борги власним майном — машинами, квартирами».