
Головний імунолог України Валентина Чоп’як, професор Львівського медуніверситету оприлюднила список продуктів, необхідних для поліпшення опірності організму, «зібравши» так званий «вітамінний кошик», який здатен зміцнити здоров’я українців.
Основні в тому кошику — цибуля та часник, що стоять на першому місці стосовно противірусного захисту. Є в ньому калина, яку можна використовувати для протикашлевої дії та поліпшення дихання. А також яблука, морква та буряк, котрі чудово очищують організм від токсинів, що виділяються під час вірусних захворювань. Гарбуз, гранат — для відновлення кровотворної системи. І, звичайно, цитрини, кабачки та петрушка, дуже корисні для здоров’я.
Валентина Чоп’як також наголошувала: «Після тяжкої антибіотикотерапії необхідно збагачувати раціон кислим молоком, пити сироватку. Вони добре відновлюють баланс у травних трактах».
А батькам, чиї діти не полюбляють часник і цибулю, імунолог порадила гарбузову кашу.
— Каші з гарбузом, каші з яблуками, ягодами — це те, що дітям зможе замінити цибулю і часник — підкреслила вона. — Крім цього, варто робити підвіски з часнику у місцях, де сплять діти, одягати вдень намисто з часнику, щоб через дихальні шляхи малеча все-таки отримувала необхідний захист.
На знімку: Валентина Чоп’як представляє «вітамінний кошик».
Фото автора.