Футбол. Воротаря київського «Динамо» Олександра Шовковського (на знімку) визнали найкращим футболістом матчу з «Рубіном» за версією офіційного сайту УЄФА. Нагадаємо, що Олександр зробив ефектний сейв наприкінці першого тайму, відбивши надскладний м’яч після удару через себе аргентинця Домінгеса. І в цілому провів зустріч дуже надійно, зберігши свої ворота в недоторканності.
Після матчу з «Рубіном» київські динамівці мали право шкодувати, що зустріч завершилася нульовою нічиєю, бо в другому таймі вони створили досить моментів для взяття воріт казанців. Однак якби не Олександр Шовковський, гості цілком могли залишити Казань з порожніми руками. Особливо небезпечною для киян виявилася 45-а хвилина і той підступний удар аргентинського форварда, коли динамівський ветеран виручив команду і зберіг на табло нулі.
Шовковський розповів, як йому вдалося виграти дуель у Домінгеса.
— Маючи за плечима багатий досвід, я зумів угадати, куди полетить м’яч. Я побачив, що нападник розвертається для удару через себе, тому припустив, що він проб’є саме в лівий кут. А потім уже удача допомогла.
Чи є Домінгес найнебезпечнішим гравцем «Рубіна»? В них у складі є ще нападник таранного типу Бухаров, що перебував у русі протягом усієї зустрічі. У Казані гарна команда, вона не просто так чемпіоном стала.
Отже, незважаючи на мінусову температуру та легкий снігопад у Казані Шовковському не було холодно у воротах.
— Не змерз. Не до цього було, — поділився з журналістами після подій на полі Центрального стадіону усміхнений 34-річний воротар, котрий зіграв свій сотий матч у клубних турнірах УЄФА. — Сказати, що сьогодні було легко, було б неправдою. Зустріч видалась дуже складною. З огляду на нашу турнірну ситуацію, ми грали виключно на перемогу. Справді, нічия не найсприятливіший підсумок, але все-таки в нас ще залишилися шанси потрапити навіть до наступної стадії Ліги чемпіонів. Хоча не все вже залежатиме тільки від нас...
Те, що тепер відбувається з Олександром Шовковським, дуже тішить його прихильників і, зрозуміло, вболівальників «Динамо» та національної збірної. Був такий час, коли дехто поспішав поставити хрест на кар’єрі цього чудового майстра. А він вистояв, пережив оті нелегкі часи і знову радує нас своїм талантом. І, сподіваємося, служитиме клубу і збірній ще довго.
Ситуація з Шовковським певною мірою нагадує історію з легендарним радянським воротарем Левом Яшиним, коли чиновники влаштувапи цькування цього мужнього спортсмена. Навіть на «пенсію» його відправляли. Але в підсумку Яшина, котрий стійко пережив чорну смугу в житті, згодом заслужено визнав футбольний світ. А паризький тижневик «Франс футбол» назвав московського динамівця найкращим футболістом Європи і вручив йому свій приз — «Золотий м’яч». Отже, у Шовковського, як-то кажуть, ще все попереду...
Казань—Київ.