Люди довіряють, але перевіряють: штурмують відділення
В електронній черзі на одержання своїх внесків уже зареєструвалися близько 70 тисяч вкладників Укрпромбанку. Більш як двадцять одна тисяча вирішили залишити депозити на загальну суму 700 млн. гривень у Родовід-банку. 23 і 24 листопада вкладники Укпромбанку забрали депозити на загальну суму 17 млн. гривень, 25 листопада — на 67 млн. гривень. Такі цифри навів на брифінгу для журналістів тимчасовий адміністратор Родовід-бнку Сергій Щербина.
А поки керівник банку спілкувався з журналістами, біля головного офісу цієї фінзустанови  юрбилися люди. На вході охоронець з’ясовував причину, з якою кожен із них прийшов, і запускав до будівлі.
Пенсіонерка Ніна Іванівна вирішила гроші поки що не забирати, а переоформити договір. На Троєщині, де вона мешкає, дводенні спроби в місцевому відділенні успіхом не увінчалися — черга таких, як вона, була занадто довга. Тому приїхала сюди. Каже, змогла все зробити за 50 хвилин. На переоформлення бажаючих виявилося зовсім небагато.
Але були в черзі й незадоволені. Чоловік, який не захотів назватися, прийшов по свій валютний внесок, а йому запропонували забрати в національній валюті за курсом Нацбанку.
— Цей курс нижчий, ніж в обмінниках. Я свої гроші втрачати не хочу, і так пролежали декілька місяців без відсотків, — обурювався він.
На прохання «Голосу України» прокоментувати цю ситуацію  Сергій Щербина повідомив, що Родовід-банк передав до НБУ заявку на купівлю валюти й після того, як вона буде задоволена, вкладники Укрпромбанку зможуть забирати свої доларові депозити в доларах.
— Заявка наша є. Попередньо ми замовили 30 мільйонів доларів і Набцанк обіцяє задовольнити її найближчими днями, — сказав С. Щербина.
Він також зауважив, що більшість людей, які не переоформляють депозити, охоче забирають внески і в національній валюті, оскільки нині, за його словами, спостерігається чітка тенденція до зниження долара й люди розуміють, що не сьогодні—завтра він зможе зрівнятися з курсом Нацбанку.
У свою чергу заступник керівника Київської регіональної дирекції Алла Давидюк запевнила «Голос України», що черги в їхній фінустанові найближчим часом мають кардинально зменшитися, оскільки Родовід-банк вирішив відновити роботу багатьох раніше закритих відділень, а також, можливо, будуть залучати до співробітництва й відділення Укрпромбанку. А вкладникам вона наполегливо рекомендувала для реєстрації не йти у відділення, а робити це за телефоном.
— Свого часу ми змушені були скоротити деякі наші філії й відправити у вимушені відпустки людей, тепер їх повертаємо й відкриваємо додаткові відділення. Тому не варто займати черги з ночі. Переоформити внесок можна в будь-якому зручному для кожного відділенні. Просто іноді люди приходять, щоб поспілкуватися, довідатися останні новини, таке теж є, — сказала Алла Давидюк.