Учора на засіданні Координаційної ради з реформування медичної галузі про грип майже не говорили. Хоча за попередню добу, за даними МОЗ, від ускладнень хвороби померло ще семеро людей.
Урядовці радилися, як змінити систему охорони здоров’я, щоб розв’язати всі проблеми нашої медицини, що стали очевидними під час епідемії. Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про намір особисто очолити цю раду. Міністр охорони здоров’я Василь Князевич висловився за зміну економічних відносин у медицині. Він вважає, що має бути державне замовлення на всі ліки, медичну техніку та пропонує визначити обсяг медичних послуг, які надаватимуть за рахунок коштів державного бюджету.
Тим часом Міністерство охорони здоров’я обіцяє надати інформацію про визначення вакцини, яку застосовуватимуть в Україні проти пандемічного грипу. На разі процес реєстрації проходять дві вакцини — російського та канадського виробництва. У країнах, де застосовували останню вакцину, були зафіксовані ускладнення від щеплення і навіть летальні випадки...