У жовтні ціни на продовольчих ринках Севастополя традиційно потягнулися вгору: молоко подорожчало на 11 відсотків, яйця — на 8, хліб — на 4. Не дуже змінилися ціни на борошно вищого ґатунку, цукор, сметану і вершкове масло — зросли на 1—2 відсотки.
Радісна звістка для пенсіонерів і незаможних: рис, гречка та кури втратили в ціні в середньому 3 відсотки. Макарони, сир, олію соняшникову, а також яловичину, свинину, сало, ковбасу варену та картоплю (якої щойно зібрали вдосталь) продають за тією ж ціною, що й минулого місяця.
Однак для оптимізму приводів небагато. Якщо у вересні в місті ще достатньо відпочивальників, які «підстьобують» попит, то в жовтні гостей практично немає. Але на цінах на найходовіші харчові продукти цей факт не позначається.
Пекарі зростання ціни на свій продукт пояснюють об’єктивними причинами — подорожчання бензину більш як наполовину, дріжджів, природного газу та пакувальних матеріалів потрібно компенсувати, а інакше бути підприємствам банкрутами.
Для втримання цінової ситуації міська влада в липні видала розпорядження «Про заходи з регулювання цін на продовольчому ринку м. Севастополя», обмежила рівень рентабельності виробництва хліба з борошна першого ґатунку та суміші борошна до 10 відсотків. Для того, щоб не «стрибали» ціни на цукор, міська влада звернулася в Мінагрополітики, Аграрний фонд, Мінекономіки із проханням дозволити певним підприємствам закупити цукор з Державного продовольчого резерву для наступного продажу населенню в торговельній мережі міста. Унаслідок станом на початок листопада населенню реалізовано 451 тонну цукру за ціною 3,99—4,45 гривні за кілограм. На думку чиновників, цінову ситуацію значною мірою стабілізують ярмарки сільськогосподарської продукції, через які тільки в жовтні городянам реалізували майже 600 тонн сільгосппродукції на 2,9 мільйона гривень.