На території обласного центру знову почали масово зникати металеві кришки колодязів водопровідно-каналізаційних, теплових і телефонних мереж. Крадуть також металеві конструкції та огорожі шкіл, дитячих садків, спортивних майданчиків на прилеглих до будинків територіях спальних мікрорайонів. У під’їздах багатоповерхівок майже зникли батареї опалення, грабуються цвинтарі, зникають визначні історичні пам’ятки.
«Але належної відповідальності винні за це не несуть», — вважає начальник спецінспекції міської ради Віктор Іванов. «І я можу сміливо сказати, що правоохоронні органи, які повинні навести порядок, просто «кришують» пункти прийому металобрухту, — стверджує
В. Іванов. — Залишається тільки одне: організувати загони самооборони й самостійно захищати майно громади. В мене є техніка, група людей, а також я налагоджую контакти з бомжами, які допомагають нам провокувати працівників пунктів прийому металу, і ми й надалі продовжуватимемо перевіряти ці пункти».
Як повідомив Віктор Іванов, у місті вже нараховується 60 пунктів прийому металобрухту — на 16 більше, ніж було два місяці тому. Тільки 14 із них мають ліцензії, але і їхні юридичні адреси знаходяться не в Кіровограді, тому ніяких податків місто від них не одержує.
За словами начальника спецінспекції, ним підготовлено листи на ім’я голови облдержадміністрації, начальника управління служби безпеки і УМВС в області, прокурора міста й міського голови, де йдеться про кричущу ситуацію зі збереженням майна територіальної громади.
 
Кіровоградська область.