Ціни на скраплений газ, який використовують як моторне паливо, після втручання Антимонопольного комітету України знизилися на 20 відсотків. Про це на прес-конференції в Києві заявив в. о. голови відомства Олександр Мельниченко.

Нагадаємо, 12 листопада Антимонопольний комітет порушив справу стосовно найбільших постачальників скрапленого газу «у зв’язку з наявністю цінової змови». Під підозрою антимонопольників опинилися ВАТ «Укрнафта», ДК «Укргазвидобування», НАК «Нафтогаз України», АТ «Укртатнафта», ВАТ «Нафтохімік Прикарпаття», АТ «Нафтопереробний комплекс — Галичина», а також ТОВ «ТНК-ВР Коммерс» та ЗАТ «ЛИНІК», які є одним суб’єктом господарювання.
— На моє публічне звернення до керівників цих компаній оператори ринку зменшили ціну на скраплений газ. І зазначена обставина обов’язково буде врахована під час визначення розміру штрафів, — зауважив О. Мельниченко.
За його словами, протягом жовтня цього року на комерційних аукціонах ціна реалізації скрапленого газу «стрибнула» на 72 відсотки — до 8 тисяч гривень за тонну. Це, у свою чергу, спричинило зростання роздрібних цін на 60 відсотків. Водночас світові ціни на скраплений газ збільшилися лише на 12 відсотків — до 5,3 тисячі гривень за тонну.