Штраф у вісім тисяч мінімальних заробітних плат (це п’ять мільйонів гривень) і конфіскація двадцяти гральних автоматів — таке покарання призначив суд одному з підприємців з Козятина на Вінниччині за порушення закону про заборону грального бізнесу.
Як не маскував свої дії власник автоматів, але ж автомат не голка, в копиці сіна не сховаєш. На момент несподіваного візиту податкових міліціонерів подружня пара якраз випробовувала долю під час гри на автоматах. За словами відвідувачки, у цьому залі вона грає не вперше, зазвичай робить ставку в 100—150 гривень. Виявлені податківцями бухгалтерські документи свідчили про проведення розрахунків за надання послуг. Те, що зал гральних автоматів, попри заборону, продовжував працювати і приносити власнику прибутки, підтвердили також працівники закладу — оператори та охоронець.
— Тим з підприємців, хто шукає можливість обійти закон про заборону грального бізнесу, хочу нагадати, що за його порушення передбачена не тільки адміністративна, а й кримінальна відповідальність, — каже начальник управління податкової міліції ДПА у Вінницькій області Василь Дремлюга. — Відповідно до статті 203 Кримінального кодексу («Заняття забороненими видами підприємницької діяльності»), суд може застосувати до порушника покарання у вигляді обмеження волі.
Відколи в державі запроваджено заборону грального бізнесу, тобто з 25 червня цього року, співробітниками податкової міліції Вінницької області вилучено 98 одиниць грального обладнання на суму 2,7 мільйона гривень. Їх власники закривали очі на згаданий закон. Тому й поплатилися...
Вінницька область.