Валерій БАРАНОВ (фракція Блоку Литвина):
— Мені складно про щось говорити, бо я перебуваю не в Києві і не знаю звідки це рішення з’явилося. У нас вже було декілька разів так, що збиралися позачергові засідання, але на них не вирішувалися поставлені питання. Тому якщо БЮТ має домовленості з іншими фракціями, то тоді, звичайно, це може відбутися. Якщо таких домовленостей немає, то це черговий блеф.
Юрій КАРМАЗІН (фракція «НУ—НС»):
— Точки зору фракцій постійно змінюються і що ближче до виборів, то більше робота політизується. Але, на мій погляд, гроші на охорону здоров’я потрібні. Я не кажу, що лише на епідемію грипу. Вони потрібні на охорону здоров’я, на поліпшення ситуації у вітчизняних лікарнях і поліклініках. Той, хто стикався з цими закладами, знає, що ситуація дуже страшна, і скільки б мільярдів туди не дали — буде мало. Тому є надія. Думаю, відсотків на 70 можна бути впевненим, що засідання відбудеться, і на стільки само відсотків — що вето Президента буде подолано. Чи будуть розглядатися й інші питання — не знаю, бо порядок денний формують ініціатори засідання. Якщо йдеться про позачергове засідання, то відповідно до Регламенту інші питання можна ставити, але вони поки що не сформульовані.
Олександр ГОЛУБ (фракція КПУ):
— Я вважаю, що вето потрібно долати, оскільки очевидно, що країна виявилася неготовою до епідемії грипу, не вистачає необхідних лабораторій, не вистачає цілої низки медпрепаратів і, безумовно, ці гроші потрібні для того, щоб у наступні хвилі грипу, які нам обіцяють фахівці, ми увійшли більш підготовленими. Інша справа, що виділення цього траншу стало заручником політичних спекуляцій. Ми сьогодні бачимо наміри Партії регіонів зірвати це засідання і не голосувати за цю постанову. Хоча коли воно ухвалювалося вперше, то Партія регіонів голосувала. Тобто коли потрібні були голоси виборців. Сьогодні з якихось причин вони від цього відмовляються. Думаю, шанс відкрити засідання є, інша справа, якщо ПР заблокує подолання вето, підігруючи Президенту, то, безумовно, вето не буде подолано. Розглядати ще якісь питання немає необхідності, адже наступного тижня починається сесія.
Вадим КОЛЕСНІЧЕНКО (фракція ПР):
— Скоріше за все, засідання відбудеться, однак фракція Партії регіонів вважає, що більш важливим є питання: чи існує ця епідемія насправді, чи це спектакль, який розіграно з метою обману як європейської спільноти, так і населення. Ми вважаємо, що в цих умовах кошти доцільніше було б спрямувати на підвищення мінімальних пенсій і заробітних плат. Тому що це кошти, які можна реально спрямувати на виконання закону, який проголосовано і на який очікує населення. Щодо голосування — фракція буде радитися.
Олег ЛЯШКО (фракція БЮТ):
— Сподіваюся, що депутати подолають вето Президента, якщо дбають про інтереси країни, про людей, які потребують допомоги. А то багато говорять про те, що треба долати епідемію, ось якраз хороший привід не на словах, а на ділі показати, як дбають про людей і долають епідемію. Хотілося, щоб і фракція Партії регіонів проголосувала, адже 410 депутатів ухвалювали цей закон. Сподіваюся, ніхто з них не змінив свої позиції, і тоді вони голосували не для того, щоб сподобатися людям, а усвідомлюючи і розуміючи важливість його прийняття для боротьби з епідемією, для ліквідації і попередження наслідків.