З нагоди 75-ї річниці від дня смерті Голови Центральної Ради, визначного українського діяча та історика Михайла Грушевського, заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко запросив парламентських журналістів на своєрідний відкритий урок з історії українського парламентаризму, який відбувся в Історико-меморіальному музеї Михайла Грушевського в Києві.
«Михайло Грушевський — найвизначніший державний діяч та історик ХХ століття», — наголосив М. Томенко. Він також зазначив, що так вважають не лише фахівці, історики та дослідники, а й українські громадяни загалом. 
Водночас Микола Томенко наголосив, що «наукова, громадська та державна діяльність голови Українського парламенту потребує більшого пропагування і поваги». Він також висловив переконання, що дім-музей Михайла Грушевського в Києві повинен стати значимішим у пропагуванні цього історичного діяча. «На жаль, потенціал музею та його колективу не повною мірою використовується ані місцевою, ані центральною владою, ані вузами й школами. Натомість, цілком логічно, щоб тут відбувалися і уроки історії, конференції та семінари», — сказав він.
Говорячи про неадекватне ставлення до музею Михайла Грушевського київської міської влади, Микола Томенко сказав, що меморіальний будинок голови Українського парламенту та першого Президента повинен бути або національним закладом у системі Міністерства культури, або Верховної Ради України.
Під час зустрічі заступник Голови Верховної Ради М. Томенко подарував музею двотомний «Руссько-малоросийский словарь», виданий Київським університетом імені святого Володимира в 1897—1899 роках.
Прес-служба М. Томенка.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.