У київських магазинах уже з’явилася новорічна мішура та ялинкові прикраси. 
На жаль, цього року вони подорожчали на 10—30 грн. Приміром, величезні кульки розміром з баскетбольний м’яч коштують 220 грн., верхівки у вигляді бурульок і зірочок — 40—50 грн., а «дощик», конфетті й набори штучних сніжинок — 15—30 грн.
Законодавці «ялинкової» моди пояснюють, що нині актуальні іграшки з тканини, і бажано оранжево-чорного кольору: під хазяїна Нового року — Тигра. Навіть ялинку можна зробити смугастою і оранжево-чорною з допомогою аерозольної фарби. Але цей спосіб годиться для вулиці або дачі, а вдома деревце можна прикрасити, перемішавши на ньому помаранчевий і темний «дощики».
Для оригіналів попрацюють дизайнери. Вони пропонують тигренят з різних матеріалів, а також кульки з написами, наприклад: «Прощавай, кризо!», «Ми перемогли свинячий грип!» Подейкують, покупці запитують іграшкових Снігурок і Дідів Морозів у... марлевих масках.
Заступник начальника головного управління торгівлі КМДА Василь Пілявоз повідомив, що цього року ціни на живі ялинки будуть на 5—15 грн. вищі, ніж торік: «Лісгоспи їх поки не назвали, але, думаю, ялинки подорожчають відсотків на 10. Ми порекомендуємо продавцям не робити націнки вище 30 відсотків від оптових. Отже, вартість ялинок залежно від їхньої висоти становитиме від 30 до 55 грн. А ялинкових базарів цього року буде приблизно стільки само, скільки й минулого — 140. Вони відкриються вже менше як через місяць.