На Хмельниччині намагаються залучити молоді кадри працевлаштовуватися у сільські заклади охорони здоров’я. Фахівців тут гостро бракує. Так, у Дунаєвецькому районі без лікарів залишилися п’ять амбулаторій у селах Міцівці, Нестерівці, Тинна, Томашівка, Гута Яцьковецька. І це незважаючи на посилену увагу місцевої влади до забезпечення закладів обладнанням, транспортом, заміну старих вікон на енергозберігаючі та інші заходи, які створюють кращі умови для праці фахівцям.
Хмельницька облдержадміністрація пропагує запровадження цільового направлення сільської молоді в медичні училища та коледжі. За цієї умови зникає проблема забезпечення житлом молодих сільських медиків: вони повернуться на роботу за місцем свого постійного проживання.
За словами заступника голови облдержадміністрації Миколи Вавринчука, в цьому році головними лікарями районів була проведена досить активна робота з відбору сільської молоді для вступу до медичних училищ області та вищих навчальних закладів  ІІІ-ІV рівнів акредитації. Приміром, в Летичівському районі 16 випускників скористалися згаданими «путівками». Влада спробує застосувати ще один механізм для покращення забезпечення лікарень кадрами — працевлаштування тих, хто навчався за контрактом. У такому разі навчання в інтернатурі обіцяють оплатити за рахунок коштів місцевого бюджету. Така практика цьогоріч запроваджена в Чемеровецькому, Ізяславському, Шепетівському, Віньковецькому районах.