Блед (Словенія). Тут 25 січня 2010 року стартують перші в історії міжнародного спорту зимові Всесвітні ігри майстрів. Змагання серед ветеранів спорту відбудуться в шести видах: біатлон, лижні перегони, стрибки на лижах з трампліна, гірськолижний спорт, хокей та футзал.
У складі збірної до Всесвітніх ігор готуються четверо львів’ян: доцент Львівського державного університету фізичної культури Василь Крупський (вікова категорія 65+), викладач кафедри фізичного виховання Національного університету «Львівська політехніка» Оксана Заліско (50+), працівник прикордонної служби Олена Веклич (45+) і майстер спорту міжнародного класу, учасник зимових Олімпійських ігор 1984 року Валерій Савін (65+), який стане найбільш титулованим спортсменом в українській делегації на іграх. Львівські спортовці до Словенії вирушать 23 січня 2010 року.
Конкурс виграв Львів
Сідней (Австралія). Як відомо, нещодавно в цьому місті відбулися VІІ Всесвітні ігри майстрів (ветеранів) в 19 видах спорту (понад 100 країн світу і понад 25 тисяч учасників). У рамках ігор проводився конкурс на право проведення чемпіонату світу з важкої атлетики серед ветеранів в 2012 році. І на нашу радість його переможцем став наш Львів.
— У нас був досвід участі в конкурсі на право проведення цього чемпіонату 2011 року. Тоді Україна, власне Львів, посіла друге місце, поступившись Канаді, але випередивши США. Цього року ми завоювали це право, — прокоментував подію начальник управління молоді, сім’ї і спорту Львівської міськради Юрій Наконечний, котрий представляв місто на зеленому континенті.
За його словами, конкуренція була неабиякою. Окрім Львова, в конкурсі брали участь міста з Австралії, Франції та Кіпру, а переможця обирали таємним голосуванням.