Футбол. УЄФА визнала договірними 200 футбольних матчів у Європі. При цьому в організації заявили, що дванадцять таких поєдинків було зіграно в Лізі Європи, а три — в Лізі чемпіонів.
Поліція Німеччини, Великобританії, Австрії та Швейцарії вже заарештувала 15 чоловік. Було вилучено готівки та майна на 1,5 мільйона доларів. Ще дві сотні осіб залишаються під підозрою німецької поліції.
В УЄФА поставили під сумнів результати матчів у першому та другому дивізіонах Німеччини, Туреччини, Швейцарії та ще кількох країн Європи. Нагадаємо, раніше спілка назвала кілька матчів, учасники яких підозрюються в нечесному футболі. Зокрема, було проведено розслідування гри між македонським клубом «Побєда» та вірменським «Пюніком», що відбулася 2004 року.
Хіддінк збирається до Лондона
Тренер російської збірної з футболу, нідерландський фахівець Гуус Хіддінк незабаром перейде на посаду технічного директора лондонського «Челсі». Офіційно оголосять про це вже в грудні 2009-го, повідомляє британське видання «Гардіан».
З лютого по травень 63-річний Хіддінк успішно поєднував посади тренера збірної Росії і наставника «Челсі». Крім того, в нього «винятково гарні» стосунки з власником англійського клубу Романом Абрамовичем. У «Челсі» не приховують, що зустрінуть Хіддінка із задоволенням.
«Він повернеться і допомагатиме, коли щось піде не так. Є прислів’я, що в ту саму річку двічі не ввійти. А він на це здатний», — заявило джерело, близьке до тренера.
Очікується, що Хіддінк залишить збірну Росії з футболу до закінчення терміну контракту, котрий діє до липня 2010 року.
Більше, ніж у Шевченка
«Манчестер Юнайтед» готується запропонувати Вейну Руні новий контракт, згідно з яким форвард стане найвище оплачуваним футболістом Англії, повідомляє «Ньюс оф зе уорлд». За інформацією таблоїда, на лютневих переговорах мова йтиме про зарплату в 170 тисяч фунтів на тиждень.
Манкуніанці збираються піти на рекордні витрати, щоб утримати свого лідера, яким цікавиться «Барселона». До речі, Андрій Шевченко отримував у «Челсі» 135 тисяч фунтів стерлінгів на тиждень.